utorak, 15. majapredstavnici SBB Fondacije posetili su Univerzitetsku decju kliniku „Tirsova“ povodom donacije 36 televizora, kao i interneta kablovske televizije za citavu zgradu. SBB Fondacija je deci pripremila jos jedno iznenadjenje – edukativnu predstavu „Ko to tamo prlja?“ koja je do sada odusevila i edukovala vise od 15.000 dece.

Posetioci su na odeljenjima plasticne hirurgije i ortopedije obisli decu, koja uz donaciju SBB i SBB Fondacije vec mogu da koriste internet i gledaju omiljene programe na televiziji.

Direktor Univerzitetske decje klinike „Tirsova“prof. dr Zoran Radojicic urucio je zahvalnicu direktorki SBB Fondacije Jovani Lukic i naveo da je svima poznato da u bolnici vreme sporije tece, te da je bilo veoma znacajno obezbediti internet i kablovsku kako bi se deca zabavila i ucila. „U tom poduhvatu naisli smo na razumevanje SBB Fondacije koja je donirala televizore za one sobe u kojima ih nismo imali i pokrila internetom i kablovskom celu kliniku. Hvala SBB Fondaciji i dobro dosli u Klub prijatelja Tirsove“, rekao je prof. dr Zoran Radojicic.

Povezana vest:  Kompanija SBB realizovala akciju pošumljavanja, uz podršku JP „Srbijašume"

Prisutnima se obratio i pomocnik direktora za pedijatriju, prof. dr Dejan Skoric, koji je istakao da je posle dana u kome su imali bolne i neprijatne procedure, za decu najvaznije da se lepo odmore i razonode, kako bi i sutradan saradjivali u lecenju i sto pre otisli kuci.

Direktorka SBB Fondacije, Jovana Lukic navela je da je vazno da deca koja se susrecu sa zdravstvenim problemima bilo koje vrste imaju sve uslove za sto laksi oporavak. „SBB Fondacija veliku paznju posvecuje deci i mladima i zato nam je ova donacija veoma znacajna. Svima koji leze u bolnici neophodne su aktivnosti koje ce im bar na kratko skrenuti paznju i uciniti da im vreme oporavka prodje sto brze. Iz tog razloga nam je posebno drago sto smo ovog puta bili u mogucnosti da deci, ali i zaposlenima u Tirsovoj poklonimo televizore, kablovsku televiziju i internet“, istakla je Jovana.

Povezana vest:  Roman K. Roberta Kalasa o Francu Kafki

U ucionici Univerzitetske decje klinike „Tirsova“, na odusevljenje dece, odigrana je predstava „Ko to tamo prlja?“ nakon koje su mogli da se druze sa glumcima predstave Nikolom Randjelovicem i Majom Lukic.