Najlepši jesenji izlog 2009. 

1372346_1372329_nagrade_vSekretarijat za privredu, u okviru tradicionalne akcije, i ove godine organizovao je izbor za Najlepši jesenji izlog prodavnice u Beogradu 2009. godine. Od ukupno osam prodavnica, čiji su izlozi ušli u uži izbor, komisija je izabrala tri najlepša, koji su i novčano nagrađeni. Plakete je danas uručio član Gradskog veća Željko Ožegović.
– Ova akcija traje već šest godina i izuzetno je značajna jer je jedna u nizu onih koje podstiču preduzetništvo u Beogradu. Važna je i zbog očuvanja imidža grada jer je Beograd metropola po svim karakteristikama, kako kulturnim tako i privrednim. Beograd ne treba da bude poznat samo po tome što je u njemu dobra zabava već treba da bude i grad kulture, dobre trgovine i poslovanja. Zato je velika pomoć svih onih koji učestvuju u ovoj akciji, a u isto vreme i podsticaj za druge da se priključe – kazao je Ožegović. 
Predsednica komisije, koju je formirao gradonačelnik Beograda, Katarina Bosnić istakla je da je osnovni kriterijum bio da se izlog prodavnice dekoriše u Beogradu, a ne da je „naručen” iz inostranstva, kao i da su ove godine u konkurenciji bili svi izlozi bez obzira na poziciju, to jest nisu morali da budu okrenuti ka ulici. Akcijom Najlepši jesenji izlog u Beogradu 2009. obuhvaćeni su bili svi izlozi bez obzira na veličinu prodavnice i vrstu robe koja se prodaje, kao i izlozi iz oblasti kulture. Pri ocenjivanju i izboru najlepših izloga, komisija je imala zadatak da posebno obrati pažnju na uređenost izloga prodavnica koje rade nedeljom od 10 do 17 časova. Na ovaj način promoviše se akcija i daje podrška privrednicima čije prodavnice rade i nedeljom. Današnjem događaju u Skupštini grada prisustvovala je Stanija Višekruna, zamenica gradskog sekretara za privredu.
izlog_1Prva nagrada i iznos od 90.000 dinara pripala je preduzeću „LES CAPRICES d.o.o. Beograd” za izlog prodavnice ekskluzivnog dekorativnog nameštaja „Les Caprices”, Andrićev venac 4. Drugu nagradu dobila je firma „CERAMIC BY PORCELANOSA d.o.o. Beograd” za izlog salona keramike i sanitarija „CERAMIC BY PORCELANOSA” u Resavskoj 1. Drugoplasirana firma nagrađena je sa 65.000 dinara, a treću nagradu i iznos od 45.000 dinara dobila je firma SZTR „DEKOR PLUS“, Zemun, za izlog prodavnice dekorativnih tkanina „DEKOR PLUS“, Gajeva 4. 

Povezana vest:  Više od 7.000 ljudi prvog dana Festivala nauke