MadonnaMadona na sudu zbog ukradenog brenda
Nedugo nakon što su Madona (Madonna) i njena ćerka Lurdes (Lourdes) predstavile su dečiju kolekciju Material Girl našle su se na sudu jer već postoji kolekcija odeće s tim imenom. Kompanija koja se bavi odećom razmišlja o tome da li će tužiti Madonu i tvrdi da je inspiraciju za dečiju kolekciju koju je kreirala s kćeri Lurdes ukrala od nje. Kompanija L.A. Triumph, Inc tvrdi da ima osnovu za tužbu jer se njena odeća pod markom Material Girl prodaje od 1997. godine i zarađuje milione.
Madona se pak može pravdati da je naziv za kolekciju inspiriran njenom pesmom iz 1985, ali ipak je to ime već dobrano iskorišteno. Dečija modna kolekcija koju potpisuje zajedno sa svojom 13-godišnjom kćerkom Lurdes obuhvata uglavnom pantalone i majice, ali i torbe, kao i druge modne dodatke, a prodavaće se samo u SAD-u.
Kompanija L.A. Triumph želi da zabrani Madoni da koristi isto ime za kolekciju jer će to izazvati zbrku na tržištu, a isto tako da li će njena firma predati sav svoj profit.
Povezana vest:  13. DODELA L’ORÉAL I UNESCO NAGRADA „ZA ŽENE U NAUCI“: Pet naučnica nagrađeno za svoje izuzetne karijere i za doprinos njihovih istraživanja