goran_bregovic_setaBregoviću kazna od 24.000 evra zbog nelegalne gradnje

 

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odlučilo je da odloži krivično gonjenje protiv muzičara Gorana Bregovića, osumnjičenog za nelegalnu gradnju, nakon što je prikupilo potrebna obaveštenja i dobilo saglasnost suda.

Portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić rekao je da je rešenjem o odlaganju krivičnog gonjenja Bregoviću naloženo da u roku od šest meseci, od prijema rešenja, gradskom Sekretarijatu za zdravstvo uplati dva i po miliona dinara /oko 24.000 evra/.

Povezana vest:  Svet proslavlja Novu godinu vatrometima, koncertima...

Ministarstvo za životnu sredinu i prostorno planiranje Srbije podnelo je sredinom marta tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Bregovića zbog krivičnog djla gradnja bez građevinske dozvole. Reč je o objektu u beogradskom naselju Voždovac, u čiju izgradnju je Bregović investirao sredstva.

-Ovaj potez koji je tužilaštvo preduzelo nema veze sa upravnim postupkom koji je u nadležnosti opštine Voždovac i u kome će se odlučiti šta će biti sa objektom koji je bespravno izgrađen – naveo je portparol Tužilaštva.

Povezana vest:  Održana zajednička konferencija NTO Crne Gore i TO Srbije na temu projekta „Odmor za sve" u Beogradu

Zorić je rekao da će iznos od dva i po miliona dinara biti iskorišćen za ulaganje u gradske bolnice, na korist građana.

-Uz svo poštovanje Bregovićevog rada i kulturne afirmacije Srbije, ovo je dokaz da su svi jednaki pred zakonom i da svako mora da odgovara ako prekrši zakon – rekao je Zorić i dodao da je Bregović primio rešenje 9. avgusta.

Povezana vest:  Do kraja godine i prijem novca preko Pej Pala u Srbiji?

PHOTO: ataimages.rs