velikogospojinski_dani_logoVelikogospojinski dani imali 130.000 posetilaca

Turističko – zabavnu manifestaciju „Velikogospojinski dani“ u Novom Bečeju od 26. do 29. avgusta posetilo je 130.000 ljudi, saopštio je danas organizator, opština Novi Bečej.
Direktor manifestacije Saša Šućurović rekao je da je poseta premašila očekivanja organizatora i oborila rekord posećenosti „Velikogospojinskih dana“, koji su sa 130.000 posetilaca u četiri dana „postali jedan od najvećih festivala u Srbiji“.
-Sledeće godine ćemo pokušati da dovedemo neku poznatu stranu grupu i to će dodatno pojačati veličinu i snagu manifestacije. Naša manifestacija je takođe poznata i po tome što se sve mirno završi. Ni ove godine nismo imali nijedan incident – istakao je Šućurović.
Tokom četiri večeri besplatno za posetioce na novobečejskom Tiskom keju nastupali su Ana Bebić, Željko Samardžića, Bajaga i Instruktori, Dejan Cukić, „Eva Braun“, Delča i „Hari Mata Hari“.
Pored domaćih, Novi Bečej posetio je i veliki broj stranih gostiju, najviše iz Mađarske, a bilo ih je i iz Slovenije i ostalih država bivše Jugoslavije.
Tokom trajanja manifestacije održano je takmičenje u kuvanju ribljih čorbi u 150 kotlića, tamburaških orkestara, paradnih konjskih zaprega.
Najveću medijsku pažnju ipak je izazvala humanitarna akcija „Gađajte predsednika“, u kojoj su građani mogli da za 200 dinara kupe balon napunjen vodom i pokušaju da pogode predsednika opštine Milivoja Vrebalova.
Prihod od 55.000 dinara otišao je deci sa posebnim potrebama škole „Josif Marinković“ iz Novog Bečeja.
Vrebalov je izrazio zadovoljstvo uspešno završenom manifestacijom, koja je održana 17. put.
-Poslednjih pet godina manifestacija je uspela da dostigne viši nivo i samim tim smo dobili adekvatne rezultate. Svrstani smo u drugu manifestaciju po broju posetilaca u Vojvodini, i u četvrtu po redu u Srbiji – istakao je Vrebalov.

Povezana vest:  Provedi se i pomogni Mariju - Dance4Life (2-3. decembar)