festival_cvecaPrvi festival cveća počinje u četvrtak

 

Prvi beogradski festival cveća biće održan od 23. do 26. septembra na više lokacija u gradu, naveli su organizatori.

Posetioci manifestacije biće u prilici da na više lokacija u gradu, uživaju u izložbama primenjenih umetnika, koji su se oprobali u cvetnom dizajnu, demonstracijama aranžiranja, zelenim instalacijama, mini-vrtovima pejzažnih biroa, kao i prilagođenom filmskom programu.

Festival, prvi takve vrste u Beogradu, organizuje više institucija i nevladinih organizacija, uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine, opštine Stari grad i Turističke organizacije

Povezana vest:  Kejt Mos pravi teretanu od 1,3 miliona dolara

Beograda.

Sekretar za zaštitu životne sredine grada Beograda Goran Trivan izrazio je zadovoljstvo zbog realizacije Festivala cveća i pozvao sve građane, nevladine organizazije i druge institucije da se u što većem broju uključe u taj i slične projekte.

Trivan je najavio da će Sekretarijat, koji ove godine slavi 20 godina postojanja, ove i naredne godine, uz strategiju pošumljavanja grada, organizovati čitav niz aktivnosti ovog tipa.

Povezana vest:  Danijela Dimitrovska i Vlada Vuksanović u Dont drink and drive kampanji

Predsednica opštine Stari grad Mirjana Božidarević izjavila je da manifestacija, koja pretenduje da postane tradicionalna, ima izuzetno edukativni karakter.

-Opština Stari grad već godinama ulaže dosta napora u uređenje zelenih površina, kao i u podizanje ekološke svesti, naročito kod dece. Tako da će i u ovom projektu učestvovati učenici više osnovnih i srednjih škola iz naše opštine, koji će nastupiti u Akademskom parku i na platou kod Filozofskog fakulteta – navela je ona.

Povezana vest:  Poznati britanski brend šminke ILLAMASQUA konačno je došao na naše tržište

Pejzažni arhitekta i jedan od autora projekta Marija Nikolić navela je, u pres-sali TOB-a, da je cilj Festivala cveća da jednog dana preraste u festival parkova.

Nikolić je najavila da će građani biti u prilici da odslušaju predavanje pejzažiste, arhitekte i slikarke Lori Konijan u četvrtak u 13 sati, u Kulturnom centru Grad. U galeriji „Progres“ moći će da vide izložbu bogatu motivima prirode i cveća.