Emporio Armani radnjaArmani napokon u Beogradu!

 

Slobodanka Micalovic i Ivan BosiljcicDašak glamura i luksuza konačno se smestio u samo srce Beograda. stigao i do nas. Prva „Emporio Armani“ radnja u Beogradu otvorena je poslednjeg septembarskog dana na Terazijama 28.

Gosti su imali priliku da uz koktele i posluženje pogledaju kako enterijer prestižnog butika tako i nove modele svetskog brenda.

Enterijer ovog prestižnog modnog objekta pažljivo je osmišljen i dizajniran od strane Đorđa Armanija i njegovog tima arhitekata.

Mnogo više od prodajnog prostora, dizajn nove radnje je oličenje vizije Đorđa Armanija o modernom svakodnevnom životnom stilu, koji on zaista predstavlja. Radnja nudi kompletnu Emporio Armani kolekciju za žene i muškarce, koja uključuje formalnu i svakodnevnu odeću, modne dodatke, satove, naočare, nakit, donji veš i kupaće kostime, Armani Jeans – za žene i muškarce, kao i sportsku liniju EA7, za žene i muškarce, koja je razvijena u saradnji sa Reebokom.

Otvaranju su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života, pa smo tako među prisutnima videli dizajnere Draganu Ognjenović i Zvonka Markovića, glumce Katarinu Radivojević, Ivu Štrljić, Ivana Bosiljčić, Slobodu Mićalović, Vjeru Mujović, Marka Živića, sportisti Nikola Lazetić, Kleo, Ilija Bozoljac, Dušan Vemić, Miloš Pavlović, Ivana Španović, voditeljke Oliveru Jovićević, Zvezdanu Jovanović, Biljanu Obradović…

 

 

KleoGEOMETRIJSKA TEOREMA

 

Predstavljena sa preciznošću i maštom, izražavajući energičan izgled muškarca potpuno posvećenog budućnosti, ova Emporio Armani kolekcija je autentičan izraz stila, jasan i fokusiran na određenu metu. Bazirana je na geometrijskim vrednostima interpretiranim kroz jedan novi grafički kod koji istražuje 5 suštinskih simbola – kvadrat, trougao, pravougaonik, krug i romb – predstavljenih u određenom tonu kako bi dali jasnoću tkanini.

Povezana vest:  Kombinacija klasičnih i savremenih komedija

Jedna simbolična boja se provlači kroz celu kolekciju – siva – odrednica urbanog stila, pejzaža velikog grada: asfalt siva, siva boje oblaka i kišna siva. U beskonačnost sivih tonova koji oslikavaju metropole utkana je svežina flouroscentnih tonova kao što su žuta, zelena, pink, ljubičasta i boja metala.

Ako je ključ kolekcije vera u napredak, lajtmotiv je linearno ograničenje. Ovde je poruka jasna: eksces i preterana razmetljivost nisu deo karaktera mladog muškarca. Otuda je stvorena linija tankih proporcija, grafičkih silueta i detalja: uske pantalone i jakne oštrih revera, naramenice koje daju suptilnost, kopče i rajsferšlusi dinamičnog izgleda, sve to na ganici sa tehno izgledom, uz jednostavan pristup džepovima i svedeno otvaranje i zatvaranje jakni i kaputa.

Milos PavlovicOstale primese high tech dizajna koje definišu kolekciju su mikro tačke utisnute u prevrnutu kožu, obrađene na visokoj temperaturi, i gumene aplikacije na pantalonama koje kreiraju efekat kaiša. Vuna je pletena tako da daje žersej izgled sa jasnim tonovima, dok reverzibilni neopren i kaban za kapute ostavljaju kompaktan i energičan utisak.

Posebna pažnja je posvećena modnim dodacima koji su predstavljeni u grupama i razvijaju teme iz kolekcije. Na primer tašne, akt tašne i urbane putničke torbe uklopljene su sa perfektnim detaljima kao što je fluoroscentna postava. Cipele su od laganih materijala što je u kontrastu sa njihovim moćnim oblikom: od komandos čizama do derbi stila sa kratkim zipom koji definiše deo prstiju.

Povezana vest:  Grozdana Olujić o NIN-ovoj nagradi za roman godine

 

GRADSKA DEVOJKA

 

Novom Armani kolekcijom za dame ubedljivo je izražena originalnost „gradske devojke”, koja se ogleda u neočekivanom spoju klasične elegancije i novog pristupa proporcijama. Disciplina suštinskog estetskog Armani dizajna je evidentna, ali sa laganim dodirom ironije u interpretaciji.

Kolekcija poseduje kosmopolitski stav koji se ogleda u spletu linija i boja, a uz neophodne modne dodatke naše “gradske devojke”, koja je potpuno svesna da utvrđeni luksuzni kodovi univerzuma mogu biti interpretirani sa prirodnom lakoćom, čak pomalo i sa određenom dozom nonšalancije.

Katarina RadivojevicU dnevnoj kolekciji nalazi se ponovo otkriveni modni leksikon, očigledan u izboru boja: aristokratska paleta ljubičaste, golubije sive, bež (koja varira od skoro sive do skoro pink), siva boje oblaka prerasta u onu boje asfalta spajajući se u crnu a sa pozadinom boje cigle. Što se tiče krzna (eko, naravno), ono je iznenađujuće i neobično – ponekad raskošno i nežno poput krzna medveda, ponekad lagano pričvršćeno uz tkaninu i somot sa jasno naglašenim ramenima.

Sofisticiran pristup konstrukciji istaknut je izuzetno izraženom ženstvenošću dragocenim tkaninama kao što je organdin, a uz povremenu upotrebu polu-tehno materijala vraća kaban na scenu. Bez obzira da li  je u pitanju duga ili kratka jakna, uvek je prisutna gracioznost koja iznova otkriva haute couture pedigre. Na sličan način, muški kaputi od kašmira sa veoma širokim ramenima, koji izgledaju kao da su na brzinu zgrabljeni iz momkovog ormara, izražavaju jedinstven Armani DNK. Sve to je odlično uklopljeno sa luckastim modernim mini suknjama i čizmama do članaka iznošenog izgleda.

Povezana vest:  Osam jednostavnih načina da vežbe istezanja uklopite u svoj dan

Kroz celu kolekciju susrećemo se sa rafiniranom kombinacijom muškosti i ženstvenosti, koja predstavlja suštinu Armani dizajna za budućnost, kršeći na taj način i istovremeno menjajući postojeća pravila. To je svet u kome su jakne, sa faltama pozadi, napravljene od organdina, muški trakasti prsluci upotrebljeni kao majice kratkih rukava a košulje upotpunjene super ženstvenim topovima u nežnim i delikatnim bojama zore.

Svaka haljina i uopšte kompletan stilski izgled dopunjen je odgovarajućim jedinstvenim modnim dodatkom: torbama – velikim i malim, oštrih spoljnih linija od dragocene zmijske, krokodilske i leopardove kože, u pozitivnim sjajnim bojama; retro cipelama preciznih oblika, crne boje u kombinaciji sa sjajnim bojama brušene kože. Ono što doprinosi ovom stilu Amazonki su ešarpe i šalovi od laganih prirodnih materijala, mešavine svile i pamuka, koji se nosi preko jakna i kaputa. Tu su i čarobne ogrlice na nebo sivim haljinama, dodatno ukrašene velikim spiralnim ružama.

Ivana SpanovicKolekcija za veče je radosno iskustvo – naša “gradska devojka” otkriva suptilnošću i kontrastom fino skrojene divne detalje. Plave jakne sa šljokicama raznih veličina, koje liče na mozaik, skoro se uvek nose uz kratke oštro sečene suknje koje se njišu pri svakom koraku. Roze, sama ili u kombinaciji, pojavljuje se na suknjama ili okovratnicima bluza. Topla, senzualna terakot boja ističe oštru i preciznu strukturu jakni i haljina uz detalje grafičkog dizajna. Dodiri belog seta na sjajnim crnim šljokicama i suzama, koje ukrašavaju elegantne izvajane haljine, odražavaju način na koji žene žele da se oblače i danas.