Hari_Poter_i_Polukrvni_PrincHari Poter se možda vraća

 

Džoana Rouling (Joanne Rowling) izjavila je da nije isključeno da će jednog dana ponovo oživeti svog čuvenog čarobnjaka Harija Potera, iako je zvanično okončala svoj hit serijal.

-Sigurno je da bih mogla da napišem osmu, devetu i desetu knjigu – kazala je britanska autorka američkoj voditeljki Opri Vinfri (Oprah Winfrey), prenose svetske agencije.

Povezana vest:  Huligani su kukavice koji napadaju samo u grupama

-Nikad ne reci nikad. Ne verujem da će se to dogoditi. Osećam da je završeno, ali nikad se ne zna – dodala je ona u intervjuu na televiziji Ej-Bi-Si (ABC).

-Kraj je bio užasan. Iako sam znala da će do toga doći – svi znamo da su svi ljudi koje volimo smrtnici – za to se ne možete pripremiti. Bila sam u stanju šoka – ispričala je.

Povezana vest:  Do 15. aprila traje glasanja građana za projekte NIS-ovog konkursa „Zajednici zajedno"

Džoana Rouling je sedmu i poslednju knjigu u Hariju Poteru napisala 2007. Knjige iz njene sage u svetu su prodate u više od 400 miliona primeraka. Filmovi snimljeni po romanima o Poteru zaradili su više od 5,3 milijarde dolara.

Prema prošlogodišnjoj listi najbogatijih Britanaca koju je objavio Sandej tajms (Sunday Times), imovina Džoane Rouling procenjena je na 499 miliona funti (573 miliona evra).

Povezana vest:  Istraži, prikaži, znanje u 7. Noći istraživača potraži!