Srbija sa dva predstavnika na svetskom prvenstvu Red Bull Street Style!

Red_Bull_Street_StyleNa svetskom prvenstvu Red Bull Street Style u Južnoj Africi Srbija će tako reći imati dva predstavnika. Pored pobednika takmičenja koje će biti održano u Delta Cityju 09.01.2010. godine u 17 sati i mladi Andreas Ćetković pobednik takmičenja u Francuskoj će nastupiti na svetskom finalu!
Mladi Andreas Ćetković (21), poreklom iz Srbije pobednik je kvalifikacionog takmičenja Red Bull Street Style održanog u Parizu, Francuska.
Andras je u veoma jakoj konkurenciji uspeo da osvoji glasove sudijskih veličina Edgara Davidsa (nekadašnjeg standardog reprezentativca Holandije u fudbalu), Arnauda Garniera (pobednika svetskog prvenstva Red Bull Street Style iz 2008. godine), Lilou (Lilu) ( dvostrukog svetskog pobednika Red Bull BC One brake dance takmičenja) i plasira se na svetsko finale. Andreas će na svetskom finalu u Južnoj Africi predstavljati Francusku zajedno sa prvim pobednikom svetskog Red Bull Street Style prvenstva Arnaudom Garnierom.
Red_Bull_Street_Style_1Kvalifikujući se kao drugoplasirani u Nanciju za završno takmičenje u Parizu čini se kao da je pritisak na Andreasa opao: „Nakon regionalnih kvalifikacija, počeo sam još jače da treniram kako bih što bolje trikove pokazao u finalu.“ otvorio se Andreas. „Kada sam stigao u Pariz počeo sam da osećam pritisak jer sam zaista želeo pobedu i direktni plasman na svetsko prvenstvo, kada sam u finalnoj „borbi“ video moje ime na sudijskim tablama, osećaj je bio neverovatan – Kvalifikovao sam se! Sada mi je glavni cilj da još bolje treniram i svoje trikove dovedem do savršenstva. Kada odem u Južnu Afriku pokušaću da budem što opušteniji. Nadam se da ću daleko dogurati na finalnom takmičenju.“
Interesantan podatak je da će bivši holandski reprezentativac Edgar Davids suditi i na takmičenju u Beogradu i tako izabrati i drugog srpskog predstavnika za finalni turnir u Kejp Taunu. 

Povezana vest:  Beč: Rashlađene prostorija bez klima-uređaja