best_model_of_the_wolrd_logoPrijavljivanje za izbor za „Najboljeg modela sveta“

 

U organizaciji modne agencije „Foks“ (Fox) iz Beograda, od ponedeljka, 25. oktobra počinje prijavljivanje za izbor manekena koji će  predstavljati Srbiju na svetskom izboru „Najbolji model sveta“ (Best Model of the World) u decembru u Istanbulu. Ova manifestacija nije izbor za mis, već je u pitanju licencirano takmičenje za profesionalne modele, a pravo na učešće imaju devojke od 16 do 25 i mladići od 18 do 30 godina, saopšteno je iz agencije „Insomnia PRevent“.

Povezana vest:  Jestivi insekti na jelovniku Naučnog bala u Beču

Zainteresovani se mogu prijaviti putem imejl adrese:  [email protected] i na Fejsbuk (Facebook) stranici „Best Model Of The World Srbija“ do 19. novembra.

Na finalnom izboru za domaće predstavnike, koji će biti održan prema propozicijama svetskog takmičenja, dominiraće kreacije domaćih modnih dizajnera, a mesto i datum održavanja finalnog izbora biće naknadno objavljeni.

Ovo takmičenje, čiji je osnivač Erkan Ozerman, postoji od 1987. godine, kada je prvi put održano u Istanbulu. Nosioci titule „Najbolji modeli sveta“ su uspešni na polju mode na svetskom nivou i spadaju u najtraženije ljude u advertajzingu i filmskoj industriji. Na ovom takmičenju do sada je učestvovalo preko 1.000 profesionalnih modela, iz 136 različitih zemalja, a na podijumu su se našle Naomi Kembel, Eva Hercigova i druge poznate manekenke. Srbiju su na ovom izboru 2009. godine predstavljali Katarina Vučetić i Vasa Nestorović, koji je osvojio mesto prvog pratioca. „Najbolji modeli sveta“ je pozornica na kojoj se prikazuju najnovije kolekcije vrhunskih brendova, od nakita, kozmetike, modne i sportske odeće, kupaćih kostima, cipela i asesoara.

Povezana vest:  Program Lilly Junior obeležava godinu dana podrške trudnicama i mamama

Neke od modnih kuća i kolekcija koje su se pojavile na ovoj sceni su Madam Karven, Nina Riči, Torente, Pako Raban, Revlon, Živanši i druge. Zvezde svetske elite kao što su Sofija Loren, Pako Raban, Madam Karven, Iv Sen Loran… bili su gosti i članovi žirija ovog takmičenja.