Teleton_medvedic_slikaRTS „Teleton“ za pomoć  Kraljevu

 

Radio televizija Srbije 28. novembra organizuje dobrotvornu akciju „Teleton“ za pomoć Kraljevu.

U nedelju, 28 novembra, od 21 do 23h svi građani Srbije će, na najjednostavniji način- telefonskim pozivima i SMS-om, moći da pomognu Kraljevčanima da obnove kuće oštećene u zemljotresu.

Te večeri će Radio-televizija Srbije i Narodna kancelarija predsednika Republike pozvati sve građane, kompanije i udruženja da u velikoj „Teleton“ akciji pod sloganom „Stavi Kraljevo pod krov“ zajedničkim snagama obnove porušene i oštećene građevine u Kraljevu. Svaki telefonski poziv i SMS biće donacija, a biće otvoren i žiro račun za veće donacije, kao i mogućnost poklona u građevinskom materijalu i namirnicama.

Povezana vest:  ANTHELIOS DERMO-PEDIATRICS - zaštita od sunca posebno formulisana za bebe

„Teleton“ je kontakt -šou program uobičajen u svetu. Kod nas ga Radio-televizija Srbije u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike organizuje četiri godine unazad. U toku programa poznate ličnosti (sportisti, pevači, glumci) odgovaraju na telefonske pozive gledalaca, a svaki poziv predstavlja direktnu donaciju. Emisiju čine muzičke numere, razgovori, uključenja gledalaca i prilozi.