Podsticanje razvoja elektronskog sadržaja i zaštite kulturnog nasleđa u digitalnom dobu

criCentar za razvoj Interneta, uz podršku Fonda za otvoreno društvo, realizuje projekat podrške integraciji Srbije u jedinstveni informacioni prostor Jugoistočne Evrope. Cilj ovog projekta jeste da otvori raspravu o koordiniranom sprovođenju aktivnosti iz akcionih planova Vlade Srbije za realizaciju Agende za razvoj informacionog društva u regionu jugoistocne Evrope (eSEE Agenda+).
Centar za razvoj Interneta organizuje tim povodom seriju okruglih stolova u januaru 2010, koji će imati za cilj da razmotre do sada usvojene državne strategije i akcione planove, identifikuju podudarnosti i razlike između akcija, nadležnosti i rokova koji su njima utvrđeni, kao i da identifikuju kriticčne teme koje zahtevaju usklađivanje prilikom ažuriranja postojeće Strategije razvoja informacionog društva i sačinjavanja nove Strategije razvoja elektronskih komunikacija, tokom prve polovine 2010. godine.
Prvi sastanak na temu podsticanja razvoja elektronskog sadržaja i zaštite kulturnog nasleđa u digitalnom dobu biće održan 15. januara 2010. godine sa početkom od 12h u prostoru O3ONE-a u Beogradu.
Drugi sastanak na temu razvoja širokopojasnog pristupa i dalje liberalizacije u oblasti elektronskih komunikacija biće održan 20. januara sa početkom od 12h u prostorijama Republičke agencije za telekomunikacije, Beograd.
Termin trećeg sastanka posvećenog elektronskim identitetima i njihovoj primeni u servisima e-uprave, biće potvrđen i saopšten početkom januara.
Prijatelji projekta: www.pepsi.rs, www.golub.rs, www.o3one.rs

Povezana vest:  Prvi tematski obilasci Beča fijakerom: književna, lutkarska i krimi-kočija