Da li ste se ikada zapitali šta znači imati mnogo stvari i kako se osećate kada svaka od njih ima svoje mesto? Srećom, IKEA je pravi majstor u rešavanju zagonetke zvane odlaganje. SAMMANHANG kolekcijom, IKEA se povezuje sa emocionalnim aspektom čuvanja predmeta, pogotovo onih sitnica koje imaju sentimentalnu vrednost i svoju priču, zbog čega ih sakupljamo i čuvamo. Te male, lične kolekcije predmeta su način da izrazimo svoje „ja”.

Od malih elemenata, kakve su izložbene kutije i poslužavnici, do većih komada nameštaja za odlaganje, SAMMANHANG slavi kolekcionara u svakom od nas, prihvatajući i izlažući predmete koji su nam dragi. Ističući novu stranu IKEA linije za odlaganje, ova je kolekcija  stvorena u saradnji sa sedam dizajnera i od različitih materijala.

Povezana vest:  Mladi umetnici dobili galeriju

“U IKEA smo veoma dobri u odlaganju – volimo da pronalazimo nova rešenja za pakovanje stvari na racionalan način. SAMMANHANG kolekcijom želimo da dodirnemo emocionalnu stranu čuvanja dragih predmeta”, kaže James Futcher, kreativni rukovodilac kompanije IKEA.

Ideja o SAMMANHANG kolekciji potekla je iz savremenih potreba za odlaganjem sve većeg broja ljudi. Koncept minimalizma je trend koji propagira raščišćavanje prostora i čuvanje sve manjeg broja stvari. Ipak, realnost je drugačija, jer se mnogi od nas teško odriču predmeta koji imaju sentimentalnu vrednost. U stvari, većina ljudi voli da sakuplja stvari, ali možda ne zna kako da ih izloži i organizuje na najbolji način.

Povezana vest:  Princ Hari proglašen za kralja opuštenosti

SAMMANHANG nije tu da vas osudi jer volite da sakupljate stvari, niti želi da ukrade pažnju od vaše kolekcije. Tu je da postavi vašu kolekciju u prvi plan i na taj način istakne vaš kolekcionarski duh.

SAMMANHANG kolekcija je dostupna od 1. avgusta u robnoj kući IKEA Beograd Istok i online, na sajtu www.ikea.rs

Povezana vest:  Pike zaprosio Šakiru, svadba posle Evopskog prvenstva?

Više informacija o kolekciji možete pronaći na

https://www.ikea.com/rs/sr/ikea-collections/sammanhang/index.html