Nedavno pokrenuto Huawei takmičenje pod nazivom Next Image privuklo je pažnju na hiljade ljudi. Učesnici su poslali više od 27.000 fotografija uslikanih mobilnim telefonima. Njihovi radovi imaju više od 120.000 pregleda. Ako i vi želite da budete deo takmičenja, ne oklevajte i prijavite se do 20. avgusta.

Da li ste se ikada zapitali kako se oseća profesionalni fotograf kada njegovu fotografiju ocenjuje i vrednuje široka publika? Ako jeste, onda niste jedini. Idealan dokaz za to je broj poslatih fotografija za Huawei takmičenje Next Image – samo učesnici iz Srbije su poslali  2.228  fotografija. Najpopularnija kategorija za sada je Nature sa 15.914 poslatih fotografija. Tako da ako planirate da idete na odmor, to će biti sjajna prilika da učestvujete u ovoj kategoriji!

Povezana vest:  Svaki građani Srbije 5 puta ušao u Zaru za četiri godine

„Mobilna fotografija nam omogućava da najbolje trenutke našeg života zaustavimo u vremenu i da ih na jednostavan način podelimo sa drugima. Nemaju svi priliku da postanu profesionalni fotografi, zato je Huawei obezbedio potreban alat, poput svog najnovijeg P20 Pro modela, neophodnog za izvrsnu fotografiju. Bilo da fotografišete iz zabave ili želite sliku za uspomenu – Huawei vam pruža profesionalno a jednostavno korisničko iskustvo pri fotografisanju. Ljubiteljima fotografije omogućili smo uređaj podržan veštačkom inteligencijom, koja mobilnu fotografiju podiže na viši nivo.“ Izjavio je Yanmin Wang,  predsednik Huawei Consumer Business Group, Huawei CEE&Nordic.

Previše je razloga za učestvovanje. Pored prilike da se za vas čuje u svetu fotografije time što će vaša fotografija biti objavljena u časopisu National Geographic, imate priliku da osvojite vredne nagrade. Pobednik Grand Prix nagrade za najbolju fotografiju globalno će dobiti 10.000 evra, MateBook X i fotografsko putovanje u Italiju. Autori tri nabolje slike u svakoj kategoriji (Faces, Good Night, Hello Life!, Check-In, Nature, Storyboard) će dobiti novčane nagrade, Matebook X laptopove i pametne telefone iz serije P20. Poslednja, ali ništa manje važna nagrada, je nagrada publike koju će dobiti učesnik sa najbolje ocenjenim radom.

Povezana vest:  Studenti Fakulteta za dizajn učestvovali u takmičenju “Najbolji outfit u gradu”

Stoga, ako smatrate da imate dara za fotografiju, ne oklevajte već se prijavite na http://campaign.consumer.huawei.com/rs/  i pošaljite svoje fotografije do 20. avgusta. Glasanje traje do 28. avgusta, a žiri će objaviti pobednike 10. septembra.

 Huawei za Srbiju ima posebno iznenađenje!

Osim 50 fotografija koje biraju članovi žirija iz regiona, biće odabrano i 20 onih koje bira žiri iz Srbije. Odobranih 20 ulaze u dodatnu selekciju nakon koje će tri najbolja po mišljenju žirija ući u samo finale i proći trening sa fotografom Marijom Zdravković.

Povezana vest:  Besplatne predstave od danas i na Novom Beogradu

Finalisti će uz Mariju dodatno unaprediti tehniku i znanje i napraviti fotografije na zadatu temu koje će biti objavljene na Huawei zvaničnoj stranici gde će ljudi moći da glasaju za pobedničku fotografiju.

Vlasnik fotografije koja sakupi najveći broj glasova dobiće praksu u prestižnom magazinu Elle i Cosmopolitan uz mogućnost potencijalnog angažmana kao i stranicu u Elle magazinu koju će pobednik samostalno urediti.