Zahvaljujući sjajnoj humanitarnoj akciji koju su pokrenuli izdavačka kuća Laguna i knjižare Delfi, „VI KUPUJETE, MI POKLANJAMO“, biblioteke Svratišta za decu i Fondacije SOS dečja sela Srbije postale su bogatije za preko dve i po hiljade sjajnih knjiga za decu.

Od ponedeljka 6. avgusta počeli smo sa opremanjem biblioteka Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj. Nakon nesvakidašnje inicijative „Čitajmo deci“ koja je naišla na veliki odjek u javnosti, okupila brojne volontere i dovela ih u Zvečansku zarad druženja i čitanja mališanima bez roditeljskog staranja, nastavljamo da činimo dobra dela i zajedno poklanjamo knjige za decu! Kupovinom jedne ili više knjiga sa spiska od 30 odabranih naslova, Laguna poklanja tu istu knjigu „Zvečanskoj“.

Povezana vest:  Startovala saradnja srpskih i UAE kompanija

Na spisku knjiga koje važe na ovoj akciji nalazi se knjiga basni „Prevejane priče“ o prevejancima i lukavštinama iz celog sveta, zatim zanimljive bojanke, sjajne enciklopedije i knjige sa nalepnicama, kao i zabavna istorija za decu „Srednji vek – knjiga s nalepnicama“. Kompletan spisak knjiga na akciji možete pogledati na linku: https://laguna.rs/bo49_st1_vi_kupujete,_mi_poklanjamo_zve%C4%8Danskoj_laguna.html

Akcija traje do 6. novembra, a već u oktobru napravićemo prvi presek i odneti knjige u Zvečansku. Vesti o doniranim knjigama možete pratiti na sajtu www.laguna.rs u odeljku #Bukmarker.

Povezana vest:  GOCA TRŽAN I ŽELJKO VASIĆ OTVARAJU MODNU REVIJU I PEVAJU ZA NAJMLAĐE

Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj je ustanova koja ima dugu tradiciju privremenog zbrinjavanja dece, svih uzrasta, usled nemogućnosti boravka u prirodnoj porodici. Začeci rada ustanove vezuju se za 1879. godinu mada o tome nema pisanih dokumenata. Briga i staranje u ustanovi traju dok se detetu ne obezbedi odgovarajući porodični ambijent (biološka, usvojiteljska ili hraniteljska porodica) ili do punoletstva i osposobljavanja za svakodnevni život. Ustanova ima mogućnost zaštite 528 dece o kojoj se brine 378 zaposlenih. U okviru Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu nalazi se sedam objekata.

Povezana vest:  Ulica Grand kafe u Roda i Mercator centrima do početka marta

Priključite se akciji „Vi kupujete, mi poklanjamo“! Zajedno možemo više!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]