Više od 100 amaterskih plesača i plesačica argentinskog tanga odazvalo se sinoć inicijativi potekloj na društvenim mrežama i zaplesalo na nekoliko lokacija u centru Beograda, prezentujući tako jedan zdravi alternativni životni stil koji velikom brzinom osvaja desetine hiljada ljudi širom sveta.

Snimci oduševljenih prolaznika zapalile su društvene mreže, pa su organizatori tango flešmoba najavili nove izlaske na ulice, pozivajući sve zainteresovane sugrađane da se bez obzira na godine i plesno iskustvo priključe ovim i sličnim plesnim akcijama.

Povezana vest:  Počinje šesti ciklus projekta „Stvaramo znanje“

Plesni flešmobovi su sve češća pojava u svetskim centrima, a sinoćnja beogradska tango igranka bila je jedna od najmasovnijih, što i ne čudi ako se zna da je Beograd u proteklih nekoliko godina postao pravi evropski Buenos Ajres, te da hiljade njegovih stanovnika uči i praktikuje argentinski tango. A da je tango univerzalni jezik tela koji može da se pleše uz sve vrste muzike potvrdili su učesnici akcije kad su spontano zaplesali uz trubače koji su svirali u Knez Mihailovoj ulici.

Povezana vest:  New Moment magazin i Crveni krst Srbije za život bez oružja

„Pored toga što plesanje na ulicama donosi divan osećaj onima koji su već proplesali tango, ovakve akcije treba da ohrabre naše sugrađane da se slobodnije izraze kroz igru, pokret i muziku i da sa manje oklevanja probaju nove, lepe aktivnosti“, ističu organizatori, dodajući da je veliki broj učesnika tango igranke, pre samo nekoliko meseci ili godina, takođe sumnjao u svoje talente i imao različite predrasude prema plesu.

Povezana vest:  Otvoren novi Legend concept store (FOTO)

Pored redovnih, gotovo svakodnevnih plesnih večeri, Beograd je domaćin i niza internacionalnih tango festivala, na kojima stotine društvenih plesača i plesačica iz celog sveta uživa u plesu i druženju bez obzira na prethodno plesno iskustvo. Tangerosi naglašavaju da je u pitanju saradnja, a ne takmičenje. Svakog maja, u našem gradu se održava drugi po veličini festival u Evropi, koji okupi više od 1000 tangerosa iz šezdesetak zemalja.