U četvrtak, 27. decembra 2018. godine, u Domu omladine (sala Amerikana) održaće se 4. Festival romske kulture i aktivizma FRKA#4. Program počinje u 18 časova okruglim stolom na temu dobrih praksi u zapošljavanju Roma i Romkinja, nakon čega će od 20 časova biti održan koncert poznatih muzičara – grupa KAL i Gipsy Rhapsody, Željka Vasića, Tanje Banjanin i Ivana Kurtića.

Povezana vest:  Mini revijom Verice Rakočević otvoren Element Lounge

Festival FRKA#4 organizuje Romski kulturni centar u saradnji sa Koordinacionim telom za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Republike Srbije, Nemačkom razvojnom saradnjom koju sprovodi GIZ, Kancelarijom za ljudska i manjinska prava i Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije.

Cilj Festivala je promocija romske kulture i širenje duha tolerancije i jednakosti svih građana i manjinskih grupa u Srbiji. Na okruglom stolu će biti predstavljene dobre prakse u zapošljavanju Roma i Romkinja, koje će obuhvatiti nagrađivane romske preduzetnice, romska socijalna preduzeća, i prilike za zapošljavanje Roma i Romkinja u sferi socijalne zaštite, kao i u oblasti zaštite životne sredine.

Povezana vest:  Povodom svetskog Dana prevremeno rođene dece SPREČITE MOGUĆE POSLEDICE RSV VIRUSA KOD DECE

Na Festivalu će se predstaviti romska kultura na savremen, kreativan i inovativan način, bez isticanja kulturnih i etničkih razlika, naglašavajući univerzalne vrednosti koje su zajedničke svim građanima Srbije. Razumevanjem i afirmacijom romskog kulturnog identiteta, Festival će se usmeriti na otklanjanje postojećih stereotipa i predrasuda.

Ulaznice za Festival su besplatne i mogu se rezervisati do 25. decembra, putem mejl adrese:[email protected].

Povezana vest:  Prolećni inkluzivni bazar rukotvorina na Skadarliji