Dejan Papić, osnivač i vlasnik izdavačke kuće Laguna, dobitnik je prestižnog priznanja EY Preduzetnik godine koje međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) dodeljuje sedmu godinu za redom.

Izbor za najuspešnijeg preduzetnika u protekloj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, održan je 21. februara u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency u Beogradu.

„EY Nagrada za preduzetnika godine predstavlja vrhunac karijere jednog poslovnog čoveka. To što je ona ove godine pripala nekome ko se bavi kulturom i objavljivanjem knjiga u Srbiji daje čitavoj priči jednu potpuno drugačiju dimenziju. Ali iznad svega, ova nagrada nije samo moja. Ona pripada svima koji čine Lagunu i Delfi, a to su naši zaposleni i pisci koji nam poklanjaju poverenje. I iznad svega, ove nagrade i Laguninog uspeha ne bi bilo da nema čitalaca koji su uz nas sve ove godine i zahvaljujući kojima je čudo zvano ’renesansa knjiga i čitanja u Srbiji’ moguće“, rekao je Papić povodom nagrade.

Povezana vest:  Nike Running Lab ponovo u Beogradu

Dejan Papić je osnovao izdavačku kuću Laguna 1998. godine, zatim Udruženje izdavača i knjižara Srbije, lanac knjižara Delfi, a pre pet godina i Radio Lagunu. Danas kompanija slavi 20 godina uspešnog poslovanja, Lagunin klub čitalaca broji više od 600.000 članova, a ovu izdavačku kuću izabralo je više od 1400 stranih i 300 domaćih autora. Laguna je dosad objavila oko 4000 naslova, svake godine oko 350 novih, a takvi poslovni planovi i veliko zalaganje u radu i odabiru saradnika doveli su Lagunu na vodeću poziciju u izdavaštvu u Srbiji. Laguna je uvela svetske standarde u lokalno izdavaštvo, pa tako traži naslove koji su aktuelni, neguje vrhunske prevode i dizajn. Takođe, Laguna poseduje 42 knjižare u 23 grada u Srbiji, kao i 11 filijala u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, i zapošljava više od 500 ljudi, a uz veliki broj pisaca, prevodilaca i lektora čini sistem od preko 1000 ljudi.

Povezana vest:  TOKOM JANUARA BESPLATNI ČASOVI GLUME I MUZIKE ZA DECU U UK PALILULA

Samo u 2019. godini Laguni, njenim knjigama i piscima pristigle su najvažnije književne nagrade: Ninova, nagrada Politikinog Zabavnika, Vitalova nagrada, nagrada Andrićevog instituta za životno delo Goranu Petroviću, nagrada „Stanislav Lem“, a sada i prestižno priznanje EY Preduzetnik godine čoveku koji je stvorio Lagunu i učinio od nje regionalnog lidera u izdavaštvu.

U finalu za glavnu nagradu po odluci nezavisnog žirija, pored Dejana Papića (Laguna), našli su se i Milorad Krstić (Termoinženjering), Darko Marjanović (Things Solver), Saša Popović i Vladan Ostojić (Vega IT Sourcing), Sofija Popara Parmaković (Clever) i Miodrag Radovanović (Podrum Radovanović).

Povezana vest:  Poslat prvi tvit iz svemira

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik godine 2018, Dejan Papić će predstavljati Republiku Srbiju na izboru za svetskog EY Preduzetnika godine, u junu u Monte Karlu.