Dobitnik NIN-ove nagrade biće proglašen u petak 

nin-logoDobitnik NIN-ove nagrade za roman godine za 2009. godinu, biće proglašen sutra, u prostorijama tog nedeljnika, a u užem izboru našlo se osam romana koji su objavljeni tokom prošle godine. 
U saopštenju NIN-a se navodi da su u užem izboru „Prsti ludih očiju“ Rajka Vasića, „Tri slike pobede“ Zvonka Karanovića, „Ljetopis vječnosti“ Žarka Komanina, „Glasovi u vetru“ Grozdane Olujić, „Taoci“ Sandre Petrućić, „A ako umre pre nego što se probudi“ Đorđa Pisareva, „Konstantinovo raskršće“ Dejana Stojiljkovića i „Park kamen machado“ Mirjane Urošević. 
U ovogodićnjem NIN-ovom žiriju kritike su Milan Vlajčić, Aleksandar Ilić, Aleksandar Jovanović, Milo Lompar i Mladen Šukalo. 
U najširoj konkurenciji za nagradu bila su 133 dela. 
Odluka o najboljem romanu godine prema NIN-ovom izboru biće saopštena sutra u podne, neposredno po završnon sastanku žirija, a nagrada će biti uručena 22. januara na svečanosti u Narodnom pozorištu u Beogradu. 
NIN-ova nagrada za književnost dodeljuje se od 1954. godine, a prvi dobitnik tog priznanja bio je Dobrica Ćosić za roman „Koreni“. Prošle godine nagrada je dodeljena književniku Vladimiru Pištalu za roman „Tesla, portret medju maskama“ u izdanju „Agore“ 

Povezana vest:  Divan mladalački sjaj kože uz NIVEA Cellular Perfect Skin liniju