Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) u saradnji sa kabinetom Predsednice Vlade Republike Srbije danas je predstavila nastavak program „HResurs 2.0“, koji će sprovesti Nacionalna akademija za javnu upravu, a sa ciljem usavršavanja u oblasti ljudskih resursa u javnom i privatnom sektoru.

„Program „HResurs 2.0“ je nastavak programa koji smo započeli prošle godine, a koji je u decembru 2018. godine uspešno završilo 14 mentorskih parova. Prošlogodišnja pozitivna iskustva motivisala su nas da danas nastavimo punim jedrima. Kroz ovaj program, zajedničkim snagama pokazujemo kako sinergija države i privatnog sektora može da ima fantastične rezultate i da dovede do reforme državne uprave. Za razvoj efikasne i stručne državne uprave ključna je „moć povratne informacije“, da zaposleni znaju  šta rade dobro, koji su im nedostaci u radu, a koje kompetencije treba da unaprede. To je dodatna vrednost koju će polaznici iz državne uprave dobiti zahvaljujući ekspertizi našeg HR foruma“, rekla je Vera Nikolić Dimić, izvršna direktorka AmCham-a prilikom uvodnog izlaganja i naglasila da ova poslovna asocijacija i kroz ovaj program dokazuje da je spremna da iskustva i znanja svojih članica stavi na raspolaganje državi. Izvršna direktorka Američke privredne komore zahvalila se kabinetu Predsednice Vlade Republike Srbije na pokroviteljstvu „HResurs“ programa i Nacionalnoj akademiji za javnu upravu zato što posvećuje posebnu pažnju razvoju rukovodilaca u upravljanju ljudskim resursima.

Povezana vest:  Predstavljamo vam dragulj sezone MAC Technakohl Liner olovku za oči

Sinergija državne uprave i privatnog sektora dala je značajne benefite i jednoj i drugoj strani, počeli smo više da slušamo jedni druge i razmenom iskustava međusobno se inspirisali kako da budemo još bolji u poslovima koje obavljamo. Saradnja sa Američkom privrednom komorom donosi nam najnoviju praksu iz privatnog sektora u upravljanju ljudskim resursima, uspešnih svetskih, ali i domaćih kompanija. Na ovaj način, realizujemo uspešnu razmenu iskustava između države i privrede i omogućavamo nastavak saradnje na stručnom razvoju kompetencija državnih službenika. Programi kao što su  HResurs doprinose ostvarenju naše misije, a to je modernizacija javne uprave u čitavoj zemlji i poboljšanje rada državnih službenika, kako bi svi službenici razumeli osnovu svrhu rada uprave – pružiti profesionalnije i efikasnije javne usluge građanima i privredi“, izjavio je Dražen Maravić, v.d. direktora Nacionalne akademija za javnu upravu.

Povezana vest:  Nova Iskra poziva dizajnere na učešće u radionici "Beogradski suvenir"

„Dati nekom savet o tome šta mi mislimo da neko može da unapredi, kao dobronamerni i iskusniji saradnik, najveća je umetnost današnjeg doba. Umetnost je i zaustaviti se, zagledati se u nečiji sistem vrednosti, razumeti, primetiti šta je dobro i bez nametanja, konstruktivno, ponuditi iz sopstvenog iskustva ono što vidimo kao moguće poboljšanje. Kad smo otvoreni za povratnu informaciju, vrata uspeha se sama otvaraju“, izjavila je Ivona Simić, savetnica predsednice Vlade Republike Srbije.

Povezana vest:  Partnerstvo kompanije MasterCard i FAO

HRresurs će okupiti 28 učesnika iz privatnog i javnog sektora. Oni će biti podeljeni u mentorske parove i kroz različite aktivnosti će imati priliku da tokom dva naredna meseca unaprede svoja znanja u oblasti ljudskih resursa. Program će činiti različite aktivnosti, radionice i rad na zajedničkim projektima.