Ugostiteljska scena u Beču bogatija je za brojne nove lokacije i jednu manifestaciju – festival koktela.

Novootvorena letnja terasa „Hohhaus Herengase“ (Hochhaus Herrengasse) na poslednjem spratu bečkog solitera mogla bi da postane jedna od omiljenih lokacija u gradu. Zgrada je sagrađena u periodu od 1931 – 1932. godine i sa svojih 52 metra visine važila je za najviši soliter tadašnjeg Beča. Budući da je ovaj bar smešten u samom gradskom jezgru, nedaleko od baroknog trga sv. Mihajla (Michaelerplatz), sa lokacije se pruža spektakularan pogled na grad.

Povezana vest:  Izložba poklona by Darko Kostić u atrijumu Delta Cityja

Festival koktela „Liquid Market održaće se od 11. – 13. jula 2019. godine u Beču, a 70-ak barova iz Beča i inostranstva predstaviće tom prilikom svoje najbolje koktele. Glavno mesto dešavanja biće klub Folksgarten (Volksgarten) u istoimenom parku. Ulaznice za festival nalaze se u prodaji po ceni od 89 evra za trodnevni događaj ili 39 evra po danu.

Bašta bara „Klajnod“ (Kleinod) otvorena je od proleća do jeseni i u njoj se služe hladni napici i lagana jela inspirisana francuskim Mediteranom, kao što su kiš, salate ili flambirani tart. Ova romantična bašta sa terasom nalazi se u najstarijem parku grada Beča, „Am Ring“.

Povezana vest:  Svetlosna čarolija i ove godine u Beogradu i Novom Sadu u okviru Kineskog festivala svetla

Isključivo po sunčanom vremenu otvoren je „Heldenbar“ na Trgu heroja ispred Etnološkog muzeja. Ovde se svakog dana osim srede od 1. maja do 15. septembra služe raznovrsni kokteli i piće.

Krajem aprila 2019. godine u Beču je otvoren hotel „Andaz Vienna am Belvedere“. Ovaj hotel u nordijskom stilu nalazi se u blizini Glavne železničke stanice i dvorskog kompleksa Belvedere, a dizajnirao ga je jedan od najpoznatijih arhitekata današnjice,  Renco Pijano (Renzo Piano). Na šesnaestom spratu hotela Andaz nalazi se bar „Aurora“ što znači „nordijska svetlost“. Pored kreativnih koktela i skandinavski inspirisanih grickalica, ovo je idealno mesto za posmatranje Beča i okoline upravo zbog centralne lokacije.

Povezana vest:  Organizatori izložbe Svet dinosaurusa ovoga leta u Beograd dovode izložbu: DŽINOVSKI INSEKTI I PRAISTORIJSKE MORSKE NEMANI

Više informacija na:

www.liquidmarket.bar

www.hochhausherrengasse.at

www.kleinod.wien/stadtgarten

www.heldenbar.wien

www.andazviennaambelvedere.at

Foto 1 – Skybar, Hotel Andaz Vienna Am Belvedere, Vienna © 2019 Hyatt Corporation

Foto 2 – Das Loft Bar & Lounge, SO/ VIENNA © WienTourismus/Christian Stemper