Štićenici svih beogradskih ustanova za nezbrinutu decu danas su u 19 časova krenuli put Bijele na letovanje, zahvaljujući tradicionalnoj akciji Željka Mitrovića i njegove kompanije „Pink Media Group“.

I ovog jula, već 12. godinu zaredom, oko 120 dece bez roditeljskog staranja sa svojim vaspitačima otići će na letovanje, a danas je Željko sa suprugom Milicom i ćerkama Sandrom, Andreom i Kristinom, ispratio 80 mališana u Bijelu, dok će u ponedeljak još njih četedesetoro krenuti na Rudnik.

Pored organizacije puta, hrane i smeštaja, sva deca su dobila džeparac za boravak na moru kao i torbe za plažu ispunjene kupaćim kostimima, papučama, šeširićima, igračkama, grickalicama i svim ostalim potrepštinama koje će im letovanje učiniti udobnijim i lepšim.

Povezana vest:  Igor Djuga predstavio prvu modnu kolekciju

Porodica Mitrović je i ovog puta došla da isprati klince, među kojima su neki njihovi stari znanci, koji su svojim drugarima prepričavali dogodovštine sa prethodnih letovanja, kao i šta ih tamo očekuje. Naravno, neki od njih će prvi put videti more, pa je njihovo iskreno i snažno ushićenje zbog tog iskustva bilo neprocenjivo.Njihovi osmesi i uzbuđenje pred put uvek napune srce prvom čoveku najgledanije komercijalne televizije u Srbiji.

– Svaki ovaj osmeh izaziva u meni posebnu sreću i posebnu radost, pre svega jer njima zbir ovakvih srećnih trenutaka čini život mnogo lepšim. Ponosan sam jer je ovo naša tradicija, sada već imamo četiri puta godišnje ovakve akcije. Ovo je ekipa koja kreće na more, a druga ekipa kreće u ponedeljak na Rudnik. To su deca sa posebnim potrebama, zato za njih imamo malo drugačiji program i drugačije su koncipirani pokloni. Svaki njihov osmeh meni mnogo znači. Imam neke svoje, posebne motive za ovakvu akciju, vezan sam za ove ustanove i nastaviću da ovo radim i ubuduće. Mi smo jedini koji sprovodimo akciju ovakvog tipa. Ove godine ćemo i za zimske praznike organizovati neko putovanje. Osnovaćemo i fondaciju koja će stipendirati mlade, talentovane ljude, to je planirano već za decembar ili januar sledeće godine. U svakom slučaju, veoma sam srećan i ponosan, ali je od svega toga mnogo važnija njihova sreća – rekao je Željko.

Povezana vest:  Uskršnji prijemi za decu na Belom dvoru

Osim što ih ispratio, Željko Mitrović će i dočekati decu u Bjeloj, kako bi se uverio da su svi lepo doputovali i da su smešteni u svoje sobe, a potom – da li će zajedno otići na plažu ili ne, ostaje da vidimo.

Jedno je sigurno – zahvaljujući kompaniji „Pink Media Group“ klincima koji detinstvo provode van topline roditeljskog doma pružena je mogućnost da makar deset dana budu okupani morskim talasima i da iz Bijele ponesu uspomenu za ceo život.

Povezana vest:  Mnogo srećnih, lepih beba – To nam treba!