Poseban dan za još 40 mališana od 2 do 18 godina koji detinjstvo provode u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu svanuo je ovog ponedeljka, 8. jula, zahvaljujući kompaniji “Pink Media Group” i njenom vlasniku Željku Mitroviću. Posle 80 štićenika ove ustanove koji su u subotu otišli u Bjelu na crnogorskom primorju, druga grupa mališana će letovanje provesti u Centru dečijih odmarališa na Rudniku, a takva odluka je doneta u dogovoru sa vaspitačima i čelnim ljudima iz Zvečanske, jer je u pitanju grupa dece sa posebnim potrebama.
Kao i prethodnih 11 godina, Željko Mitrović je došao da isprati mališane i njihove vaspitače, ali i da im podeli poklone i džeparac za put. Svako dete je dobilo po torbu sa papučama, igračkama, grickalicama, šeširićima i još po nekim potrebnim sitnicima, a njihovo uzbuđenje donelo su prvom čoveku TV Pink novu dozu radosti.
– Druga grupa dece krenula je jutros na Rudnik, što je probudilo veoma visok naboj emocija, jer su uglavnom u pitanju deca sa posebnim potrebama, koja rastu bez roditeljskog staranja, a mi pokušavamo da im bar malo živote učinimo srećnijim i nadam se da uspevamo u tome – rekao je Mitrović.
Osim tradicionalnog letovanja i zimovanja, koje prema rečima Zorana Milačića, direktor Zavoda za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj – jedino Željko Mitrović u ovakovoj meri organizuje već 12 godina zaredom, prvi čovek najgledanije komercijalne televizije najavio je proširenje akcije:
– Ove godine su na more i planinu otišla deca iz šest beogradskih domova, a planiramo da akciju proširimo na celu Srbiju, što bi bilo još nekoliko stotina mališana.
Uz nadu da će naredne godine sva deca iz Srbije bez roditeljskog staranja i deca sa posebnim potrebama uživati u zasluženom putovanju, Željko Mitrović je najavio i osnivanje fondacije koja će stipendirati mlade talentovane ljude, jer – na njima svet ostaje!

Povezana vest:  Otvorena Coca-Cola teretana u Užicu