Od 04. do 07. jula 2019. godine u Moskvi su održane devete po redu Svetske dečje pobedničke igre – sportsko takmičenje, najveće te vrste u svetu, koje okuplja decu lečenu od raka iz celog sveta. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR je po sedmi put ove godine omogućilo da i reprezentacija Srbije učestvuje na ovoj posebnoj olimpijadi. Predstavnici Srbije, mali super heroji koji su najvažniju životnu pobedu već odneli, vratili su se juče iz Rusije sa sedam medalja!

Povezana vest:  FORMIRAN SAVET ZA ZELENI RAST PODRUČJA OBUHVAĆENIH ELEMENTARNIM NEPOGODAMA I TEHNIČKO-TEHNOLOŠKIM NESREĆAMA U SRBIJI

Mladi sportisti iz zemalja širom sveta, kao i svake godine, takmičili su se u šest sportskih disciplina – atletici, stonom tenisu, malom fudbalu, plivanju, šahu i streljaštvu. Trka u invalidskim kolicima i leđno plivanje ponuđeni su kao odvojene discipline, kako bi mogla da učestvuju i deca sa invaliditetom. NURDOR tim je i ove godine brojao osam učesnika uzrasta od sedam do 16 godina u pratnji dvoje volontera.

Povezana vest:  Pogledajte tizere za prvi ženski parfem benda One Direction!

,,Neverovatan je taj prizor kada ih vidite sa zastavom Srbije, kako pokazuju nacionalni ponos i kako slave život predstavljajući svoju zemlju na najdivniji mogući način! U Moskvi su svake godine mladi iz 30 zemalja širom sveta, koji svi zajedno predstavljaju svoje zemlje i svoje lične bitke koje su već dobili. Presrećni smo što je NURDOR već sedam godina deo ove velike, predivne i posebne smotre svetskih super heroja! Dočekali smo ih sa puno medalja oko vrata, ali je svakako dovoljna i najbitnija pobeda koju imaju – njihovo zdravlje i njihovi životi – kaže Joland Korora, roditelj i predsednica UO NURDOR-a.

Povezana vest:  Veliki uspeh Samsungove humanitarne akcije „Hope Relay“, 3 miliona dinara za SOS Dečija sela

NURDOR se zahvaljuje svim prijateljima i donatorima koji su pomogli put u Moskvu: udruženje „Dar života“ („Подари жизнь“), Air Serbia i osiguranje Wiener Städtische a.d.o. Beograd .