Vasa Nestorovic i Katarina VuceticSrbija bira svoje predstavnike za BEST MODEL OF THE WORLD u utorak, 14. decembra
Izbor za srpske predstavnike na takmičenju BEST MODEL OF THE WORLD, održaće se 14. decembra, u 19h, u klubu TUBE (Dobračina 17), u organizaciji agencije Pasion Turca, a u saradnji sa modnom agencijom FOX iz Beograda.
BEST MODEL OF THE WORLD je licencirano takmičenje za profesionalne modele sa tradicijom dugom preko dvadeset godina. Prvi put je održano 1987. u Istanbulu, u Turskoj, a osnivač je Erkan Ozerman.
Naši prošlogodišnji predstavnici upravo to i dokazuju. Katarina Vučetić uspešno gradi karijeru modela. Radila je  veliki broj reklama i revija u Srbiji i inostranstvu, slikala se za naslovne strane renomiranih časopisa, razvija sopstvenu liniju tašni, a javnosti je poznata i po učešću u VIP Surviver-u. Vasa Nestorović je nakon titule prvoga pratioca na svetskom izboru Best Model of the World 2009. u Sofiji (na kome je učestvovalo 125 modela iz 77 zemalja), poneo i titulu Mistera Srbije za ovu godinu. U proteklih godinu dana postao je zaštitno lice donjeg veša Kouros iz Grčke, nakon čega su usledile i brojne naslovne strane i katalozi, uglavnom na inostranom tržištu. U narednom periodu Vasa će se oprobati i u muzičkim vodama, za šta su u toku ozbiljne pripreme.
Na svetskom takmičenju BEST MODEL OF THE WORLD do sada je učestvovalo preko 1000 profesionalnih modela iz 136 različitih zemalja, a na podijumu su se našle Naomi Campbell, Eva Herzigova, Katoucha i mnoge druge. Ovo takmičenje je pozornica na kojoj se prikazuju najnovije kolekcije vrhunskih brendova, od nakita, kozmetike, modne i sportske odeće, kupaćih kostima, cipela i asesoara (Madame Carven, Nina Ricci, Torrente, Lecoanet Hemant, Paco Rabanne, Ungaro, Issey Miyake, Terry Mugler, Revlon, Givenchy i druge). Zvezde svetske elite kao što su Sophia Loren, Paco Rabanne, Madame Carven, Alexander Du Paris, Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier, bili su gosti i članovi žirija ovog takmičenja.
Kako bi izbor za srpske predstavnike bio u skladu sa svetskim takmičenjem, osim vrhuskih modela, i onih koji imaju potencijal to da postanu, na izboru za Best Model of the World svojim kreacijama predstaviće se neki najboljih domaćih dizajnera. Na samom izboru manekeni će nositi modele Dejana Despotovića, Ane Ljubinković, Tijane Pavlov, Mimimasa, Dejane Momčilović i drugih, koji su se udružili radi što bolje promocije dizajna i pokrenuli Choomich Design District.
Pobednici domaćeg izbora za 2010. godinu boriće se za svetsku titulu BEST MODEL OF THE WORLD na izboru početkom naredne godine, u Istanbulu. Oficijelni fotograf, Miloš Nadeždin, pobednicima srpskog izbora uradiće profesionalni book.
Povezana vest:  Yandex.Taxi je postao Yandex Go