Ove ukusne namirnice i grickalice možete bez griže savesti konzumirati dok ste na poslu:

Crna čokolada

Nema ništa loše u tome da se počastite u vreme užine kockicama kvalitetne crne čokolade. „Kakao je odličan izvor magnezijuma koji prirodno umanjuje stres”, kaže Kon. „Uparite ga sa puterom od kikirikija, orašastim plodovima ili grčkim jogurtom da biste dobili užinu bogatu proteinima koja će vas zasititi.” Ona takođe predlaže čokoladu sa barem 70 odsto kakaa.

Pečene leblebije

Ovu hrskavu užinu možete da napravite sami ili da kupite gotovu. Odlična je zamena za humus i može da se čuva na sobnoj temperaturi, a i bogata je proteinima. Na internetu ima gomila recepata sa pečenom leblebijom, kao što je onaj koji ima ukus kafe sa mlekom i bundevom!

Povezana vest:  Coca-Cola podržava ravnopravnost žena

Granola štanglice

Granola štanglice su vrlo praktična užina jer su bogate proteinima, vlaknima i zdravim ugljenim hidratima. Samo imajte na umu da su neke granola štanglice hranljivije od drugih, zato pročitajte deklaraciju pre kupovine da biste dobili odgovarajuću količinu proteina i masti i ne previše natrijuma.

Napravite sami svoj miks

Ne znate koju opciju za užinu da izaberete? Pomešajte nekoliko vrsta (kao što su suvo voće, semenke, orašasti plodovi i komadići crne čokolade) i podelite u porcije.

Povezana vest:  Anđelina Džoli i Bijonse su najmoćnije mame na svetu

Suve cerealije

Suve cerealije mogu dugo da stoje u fioci radnog stola i da se jedu rukama. Ako ima mleka u frižideru u zajedničkoj kuhinji, činija cerealija je savršena poslastica za užinu.

Zdrav čips

U ponudi postoji mnogo zdravih vrsta čipsa. Kada birate onaj koji će vas zasititi, postoje neki osnovni kriterijumi – treba da je bogat proteinima i da sadrži mali procenat natrijuma i dodatog šećera.

Povezana vest:  Provedi se i pomogni Mariju - Dance4Life (2-3. decembar)

Energetske kuglice

Dobra stvar kod energetskih kuglica je ta što možete sami da ih napravite od sastojaka koje već imate u ostavi. A na internetu ima mnoštvo recepata koji su ukusni i zanimljivi, kao što su one proteinske kuglice od urmi, oraha, kakaa u prahu i malo espresso kafe.

 

Izvor: https://www.self.com/gallery/14-healthy-snacks-that-you-can-and-should-keep-at-your-desk

Designed by Freepik