UNICEF-ov tradicionalni Fer-plej turnir u basketu održan je za vikend u Beogradu i Novom Sadu. Pobednik turnira je NIS, čije ekipe su u oba grada bile najbolje. U Beogradu je drugo mesto osvojila ekipa „Nordeus“-a, dok je u Novom Sadu drugo mesto osvojila ekipa kompanije „Lafarge beočinska Fabrika cementa“. Pehar za Fer plej u Novom Sadu dobila je kompanija CIS, a u Beogradu Vojvođanska banka.

Na turniru prikupljeno je ukupno 1.998.000 dinara od kotizacija koje su dale kompanije koje su se takmičile, a poseban kuriozitet ove godine je donacija od 500.000 dinara koju je dala američka kompanija Wahl za podršku obrazovanju za adolescente i mlade ljude. Učesnici turnira igrali su basket u Štark Areni u Beogradu i u Spensu u Novom Sadu, gde je Fer plej turnir održan prvi put. Sponzor turnira je kompanija Voda Voda koja je donirala vodu za sve takmičare i učesnike turnira u Beogradu i Novom Sadu.

Povezana vest:  Osetljivoj koži je potrebna posebna nega

Sva prikupljena sredstva u iznosu od 1.998.000 dinara biće usmerena u izgradnju inkluzivnih igrališta koja će obezbediti deci različitih tipova fizičkih, senzornih i intelektualnih smetnji u razvoju, da imaju priliku da se igraju sa svojim vršnjacima i da imaju pozitivno iskustvo kroz učenje kroz igru.

„UNICEF je oduvek sarađivao sa sportskim organizacijama i klubovima širom sveta, polazeći od prava svakog deteta na slobodno vreme, igru i rekreaciju. U ime UNICEF-a zahvaljujem svima koji su učestvovali na turniru i time podržali svu decu u Srbiji, pokazavši i humanost i sportski duh. Deci je neophodna naša podrška da bi zdravo odrastala, a samo udruženim snagama možemo napraviti razliku“, rekla je Vesna Savić Đukić, predstavnica UNICEF-a u Srbiji

Povezana vest:  Peter Jagodič od 1. aprila 2015. novi generalni direktor Mondelēz International za istočnojadranski region

U Beogradu su se takmičile ekipe iz kompanija: Telenor doo, NCR doo, Nordeus doo, Nutanix, Infostud doo, TeleGroup doo, SAGA doo, Algotech doo, Telekom ad, Schneider Electric doo, NIS ad, Atlantic Group, Direct Media doo, Coca-Cola Hellenic, Mozzart doo, Imlek ad, Veletabak doo, Delta Holding doo, L’OREAL BALKAN doo, NLB Banka ad, Vojvođanska banka ad, Eurobank ad, Hemofarm ad, UNICEF.

Povezana vest:  Pokažite svoj slikarski talenat na platou iza Prodajnog centra Belgrade Waterfronta

U Novom Sadu, akciji su se odazvale kompanije: CIS doo, NIS ad, Institut BioSense, Lafarge beočinska Fabrika cementa, Vivify Ideas d.o.o, Continental Automotive doo, Levi 9 Global Sourcing Balkan doo, Comdata doo, Vojvođanska banka ad, Galens Invest doo, Intens doo.

Pored pomoći deci i druženja uz basket, ovaj događaj je nastavak podrške našoj muškoj košarkaškoj reprezentaciji na Svetskom prvenstvu koje se trenutno održava u Kini.

UNICEF-ov Fer plej turnir je tradicionalna sportska aktivnost koja ima za cilj da ujedini kompanije i pojedince u kreiranju boljeg okruženja u kome sva deca u Srbiji mogu da ostvare svoj puni potencijal.

PHOTO: UNICEF