Ovaj 161. derbi je sasvim poseban iako nije jubilaran. Večiti rivali, Partizan i Crvena Zvezda izaćiće na teren u istim dresovima. Oni će na dresovima nositi slogan “I ja sam donor. Jer navijam za Srbiju” i tako svima poslati poruku da samo jedna stvar u životu predstavlja nešto što je “više od igre”, a to je sam život.

Povezana vest:  POZIV ZA PEDESET MILIONA FEJSBUK COCA-COLA FANOVA DA SVET UČINE RADOSNIJIM

 

Na taj način, fudbaleri Crvene Zvezde i Partizana pridružuju se kampanji za povećanje broja donora i transplantacija koju vode Ministarstvo zdravlja i Hemofarm fondacija. Cilj kampanje je da što više ljudi nauči značaj transplantacije, prihvati donorstvo kao najhumaniji čin, i tako pokuša da popravi situaciju u kojoj Srbija, trenutno, gubi od mnogih zemalja u svetu. Srbija na milion stanovnika ima samo 3 donora, a Hrvatska čak 37, Austrija – 23, Mađarska – 17, Slovenija – 19.

Povezana vest:  Princ Hari se ženi?

 

U našoj zemlji zato svake godine na transplantaciju organa čeka oko 1000 ljudi, a da mnogi od njih ne dočekaju da im život na taj način bude spašen.

 

Šireći ovu humanu poruku, ovoj kampanji već se pridružio veliki broj najboljih sportista Srbije, a od ovog derbija poruku “I ja sam donor. Jer navijam za Srbiju”, zahvaljujući podršci Zajednice klubova Superlige Srbije,  prenosiće i  fudbaleri svih klubova Super lige Srbije. Prvi među njima su upravo fudbaleri Crvene Zvezde i Partizana.

Povezana vest:  Šta FOREO i Međunarodni dan leta u svemir imaju zajedničko?