Najprestižnija svetska nedelja mode „Paris Fashion Week“ počije 23. septembra, a poslednja tri dana, od 28. do 30. septembra u okviru PFW značajna dizajnerska imena iz sveta svoje kolekcije prikazaće na platformi „Defile a Paris“, na čijem čelu je predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i „Serbia Fashion Week-a“ Svetlana Horvat.

Na revijama u okviru platforme „Defile a Paris“, na pariskoj nedelji mode svoje nove kolekcije predstaviće slavna Agatha Ruiz de la Prada, potom Aydarkhan Kalyjev, Sergey Khromchemkov, Aydarkhan Kaliyev, Eduardo Perez Gonzalez Ocantos i drugi, kao i modna kreatora Nina Dulović iz Crne Gore i Bata Spasojević iz Srbije. Na modnim performansima svoje kolekcije predstaviće Zvonko Marković, Marija Šabić, Marina Banović, Nemanja Pantelić i drugi. U okviru platforme „Defile a Paris“ biće predstavljeni radova finalista takmičenja „Mr and Mrs Bottle“, kao i vina iz Vojvođanske regije.

Povezana vest:  Otvorena najviša građevina na svetu

Naša glavni cilj je očuvanje kulturnog nasleđa zemalja promovisanjem najboljih modnih dizajnera, njihove jedinstvenosti i kreativnosti. Na ovaj način radićemo na oživljavanju starih zanata i njihovoj upotrebi na moderan način“, dodala je Svetlana Horvat ističući da su podršku ovom cilju i platformi „Defile a Paris“ već dala značajna svetska imena iz modne industrije.

Povezana vest:  Ako se vaša koža oseća dobro, osećate se i vi!

Odmah po povratku iz svetske prestonice mode, Svetlana Horvat i njen tim posvetiće se poslednjim pripremama za 13. izdanje „Serbia Fashion Week-a“ koje će se održati od 9. do 14. oktobra u Novom Sadu.

Fotografje:Srbija fashion week.