Poslednja tribina u ovoj godini koju Hemofarm fondacija realizuje  u okviru projekta „Na kafi sa psihologom“ otvara vrlo aktuelnu decembarsku temu „Praznična euforija vs. Praznična depresija“. Za neke osobe praznici su najsrećnije i najiščekivanije doba godine, a za neke, period u kome osećaju usamljenost i tugu. Kako se izboriti sa lošim osećanjima tokom praznika i okrenuti ih u dane darivanja, bliskosti i lepe reči, neka su od pitanja na koje će odgovor dati stručni sagovornici i javne ličnosti.

Povezana vest:  Belgrade 10k – početak priprema za veliku nike trku

Hemofarm fondacija poziva sve zainteresovane da se u utorak, 17. decembra od 18 sati pridruže razgovoru i učestvuju u diskusiji. Domaćin susreta Dragan Ilić, psiholog i novinar ugostiće prof. dr Tijanu Mirović, psihološkinju Psihološkog savetovališta Mozaik, Darija Hajrića, sociologa,  Jelenu Đurović, filmsku kritičarku i urednicu portala Agitpop i Mariju Bergam, glumicu.

Projekat „NA KAFI SA PSIHOLOGOM”, Hemofarm fondacija realizuje u partnerstvu sa Institutom za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i Art komunom Dorćol Platz. Projekat je pokrenut kako bi se ukazalo na važnost mentalnog zdravlja i ohrabrila javnost da potraži pomoć stručnjaka. Projekat ima za cilj da utiče na svest šire javnosti da se o mentalnom zdravlju mora brinuti jednako kao o fizičkom, kao i da tegobe u vezi sa mentalnim zdravljem nisu lična slabost, već zdravstveni problem za koji postoji adekvatno rešenje ako se na vreme potraži stručna pomoć. U okviru projekta, priznati stručnjaci i poznate ličnosti razgovarali su o aktuelnim temama poput razvoda, zavisnosti, pregorevanja na poslu, ali i pitanjima kako se izboriti sa bolešću ili saznanjem da neko blizak boluje od teške bolesti, kao i kako deci ograničiti upotrebu elektronskih uređaja. Teme su dodatno obrađene i kroz blogove stručnjaka – psihologa i psihoterapeuta, dostupne na veb-sajtu Hemofarm fondacije, dok su snimci dosadašnjih radionica na Youtube kanalu fondacije.

Povezana vest:  Spektakularno otvaranje 32. Fashion Selectiona