Tokom trajanja humanitarne akcije „Svi smo mi Deda Mraz“, u organizaciji VOS „Kreativno pero“, prikupljeno je oko 3 tone slatkiša, slaniša i osnovnih životnih namirnica, kao i 1 tona igračaka, obuće, odeće, knjiga, školskog pribora…

Sve što je prikupljeno, deca, roditelji i zaposleni u ovom obrazovnom sistemu sa puno posvećenosti i ljubavi pretočili su u 500 novogodišnjih paketića i paketa. U svaki paketić spakovano je i malo dečije nade, razigrane dečije duše i roditeljske brižnosti. Svaki paketić je upotpunjen unikatnim poklončićem, koje su deca sa svojim roditeljima, vaspitačima i nastavnicima pripremila na Novogodišnjoj radionici, održanoj u okviru humanitarne akcije.

Povezana vest:  Aleksandar Nikolić osvojio prvo mesto sa maskom Veseli balondžija

Suština je da decu učimo da misle na druge, da ih poštuju, da brinu o njima i da sa njima dele. I upravo ovakve akcije su usmerene na to da decu na vreme učimo pravim vrednostima, izjavila je Gordana Kedžić, direktorka VOS „Kreativno pero“.

Humanitarna organizacija „Nađi Raula“ iz Niša, kao i predškolska ustanova „Akvica“ iz Kragujevca, kao izdvojeni punktovi za prikupljanje donacija, obezbedili su dodatnih 65 paketića u Nišu i 100 paketića u Kragujevcu. Predstavnici Asocijacije roditelja i VOS „Kreativno pero“ će 23. decembra godine obradovati stanovnike Doma za decu i omladinu „Vera Radivojević“ iz Bele Crkve, članove Udruženja za mentalno nedovoljno razvijena lica „Pinokio“, kao i mališane iz socijalno ugroženih porodica tog regiona.
25. decembra, do mališana i njihovih porodica iz opštine Knić dojezdiće Deda Mraz na saonicama, donoseći pregršt poklona. U saradnji sa Opštinom Knić, u Domu kulture biće upriličena dodela novogodišnjih paketića, kojoj će prisustvovati i gospođa Maja Kovačević iz Vrdila kod Kraljeva, sa svojih jedanaest mališana. Takođe, VOS „Kreativno pero“ i PU „Akvica“, uručiće donaciju Dečijem odeljenju Kliničko bolničkog centra u Kragujevcu. Istog dana, u Nišu, Humanitarna organizacija „Nađi Raula“ predaće donaciju Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Carica Jelena“ iz Niša, u kojoj se obrazuju deca sa smetnjama u razvoju od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta.

Povezana vest:  Održana Manifestacija “Gastro Srem 2022.”