Radmila Hrustanović primila delegaciju Kazanja, domaćina Univerzijade 2013 

radmila_hrustanovic_kazanjPomoćnica gradonačelnika Beograda Radmila Hrustanović primila je danas delegaciju Kazanja, glavnog grada Ruske Republike Tatarstan, koji će 2013. godine biti domaćin Univerzijade. Gosti iz Rusije pokazali su veliko interesovanje za iskustva Beograda u organizaciji ovog velikog sportskog takmičenja.
Radmila Hrustanović ukazala je na najvažnije aspekte organizacije Univerzijade u Beogradu i podvukla da je to bio veliki događaj.
– Sport je uvek više od sporta. Organizacija Univerzijade bila je prilika da se pokažemo. Kad su se svetla pogasila, znali smo da smo uspeli. Sportski funkcioneri svetskog ranga ocenili su organizaciju kao trijumf Beograda. Na Univerzijadi 2009. učestvovalo je više od 9.000 sportista i mi smo dobili mlade ambasadore koji će u celom svetu popularisati Srbiju i Beograd – rekla je pomoćnica gradonačelnika obraćajući se delegaciji Kazanja, koju je predvodio Farid Abdulganijev, gradonačelnik budućeg olimpijskog sela u glavnom gradu Tatarstana.
Radmila Hrustanović rekla je da za vreme Univerzijade u Beogradu nije bilo nijednog incidenta, te da ni najava pandemije gripa nije izazvala paniku kod organizatora, koji su ovom pitanju pristupili krajnje ozbiljno.
– Bezbednosni projakat MUP-a Srbije funkcionisao je savršeno, a imali smo i 10.000 volontera koji su testirani i prošli posebnu obuku. Oni su pomagali i u organizaciji „Evrosonga”, tako da je njihov uspešan rad u organizaciji Univerzijade bio očekivan – istakla je Radmila Hrustanović. Ona je dodala da će predstavnicima Kazanja rado preneti sva iskustva na ovom polju i predala im dokumentaciju na srpskom, engleskom i ruskom jeziku. Tom prilikom pomoćnica gradonačelnika uručila je gostima i prigodne poklone.
Farid Abdulganijev zahvalio je gradu Beogradu na pomoći i rekao da će Kazanj iskoristiti ovdašnja iskustva, ističući da je prilikom obilaska „Belvila” bio impresoniran time s koliko je logike i umeća ovaj objekat izgrađen.

Povezana vest:  Prva Bečka nedelja hrane od 26. septembra do 4. oktobra