Kupovina najnovijeg mobilnog telefona, prvog automobila ili prvo opremanje iznajmljenog stana – odnos prema novcu mora se učiti u najranijem dobu. S proleća 2020. godine đaci u nekoliko odabranih škola u Beču pripremaće se za „finansijsku vozačku“. Ono što će učenici u okviru nove obuke učiti pripremiće ih za život, pomoći da donose ispravne odluke i izbegnu greške koje mogu da ih koštaju egzistencije.

Povezana vest:  TANJA MITUŠINA - NOVO LICE U KAMPANJI INTIMISSI ZA KOLEKCIJU PROLEĆE - LETO 2012.

 

Što ranije mladi ljudi razviju osećaj za ispravan odnos prema novcu, to će im kao odraslim osobama lakše pasti ophođenje sa svojim finansijskim resursima. Sa prvim računom u banci, prvim zarađenim novcem otvaraju se ne samo mnoge nove mogućnosti, već se kriju i opasnosti da se živi iznad svojih finansijskih mogućnosti. Na obuci se takođe uči, kako biti kritičan prema svom potrošačkom ponašanju.

Povezana vest:  Humanitarna akcija „Makazama protiv poplava" još jednom u UŠĆE SC

 

Na proleće 2020. godine u okviru pilot-faze Grad Beč će za 1.000 đaka obezbediti finansijsko obrazovanje na odabranim bečkim školama. Obuka „Finansijska dozvola“ sastoji se od pet modula i obuhvata teme kao što su: žiro-račun, oblici finansiranja, osiguranje, zajmovi i sl.

PHOTO: VHS/Schedl