Nj.K.V. Princeza Katarina donirala je „Opel Vivaro“ kombi za transport dece Javnoj ustanovi Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“ iz Banja Luke, Republika Srpska. Donacija vredna više od 15,000 EUR omogućena je zahvaljujući velikodušnim donacijama članova Florida golf izleta u organizaciji Radeta Savića koji podržava Lajflajn Čikago. Donacija je pristigla posredstvom Lajflajn Čikago humanitarne organizacije, čiji je Nj.K.V. Princeza Katarina pokrovitelj.

Direktor Doma, gospodin Vladimir Kajkut, izrazio je zahvalnost Njihovim Kraljevskim Visočanstvima i humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago, rekavši: U ime dece Dečijeg doma „Rada Vranješević“ u Banjaluci, zahvalio bih se Nj. K. V. Prestolonasledniku Aleksandru, Nj. K.V. Princezi Katarini i humanitarnoj organizaciji Lifeline u Čikagu na izuzetnoj donaciji u vidu kombija koji će služiti za svakodnevni prevoz dece. Hvala i na dugogodišnjoj podršci koju Nj. K. V. Princeza Katarina i Nj. K. V. Prestolonaslednik Aleksandar pružaju s velikom ljubavlju prema deci bez roditeljskog staranja i našem domu. U nadi da ćemo vas uskoro posetiti na Belom dvoru, šaljemo vam brojne dečije osmehe iz Banjaluke.

Povezana vest:  Havaianas: japanke u kojima ćemo provesti leto

Fondacija Princeze Katarine i Lajflajn Čikago podržavaju ovaj Dom dugi niz godina. Prošlog Božića, uz pomoć Srpske pravoslavne crkve Svetog Save u Milvokiju, Viskonsin, deca su dobila personalizovane poklone u kojima su bile nove patike, garderoba, higijenski paketi, papuče, socijalne i edukativne igre.

„Istorija humanitarne saradnje moje Fondacije i Javne ustanove Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević “iz Banja Luke ispunjena je pažnjom i ljubavlju prema našoj deci. Veoma sam srećna jer će ova donacija obezbediti sigurniji i brži prevoz dece, kao i uživanje u raznim izletima. Radujem se letu kada bi deca mogla da dođu i posete mog muža i mene na Kraljevskom Dvoru“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Povezana vest:  Veče Kopaonika – ski centar spreman za novu sezonu