Jedan od najstarijih i najpoznatijih beogradskih restorana, Klub književnika, smešten u srcu grada, u Francuskoj 7, oduvek je bio mesto koje je privlačilo kulturnu elitu, domaću i svetsku. Što zbog autentičnog ambijenta, što zbog uvek dobre hrane, Klub kniževnika je godinama gostio neke od velikih domaćih i svetskih umetnika. Ivo Andrić, Danilo Kiš, Momo Kapor, Igor Mandić, Bogdan Tirnanić, Rade Šerbedžija bili su redovni gosti ovog kultnog restorana, a velike svetske zvezde prilikom poseta Beogradu, uživale su upravo u ovom restoranu: Sofija Loren, Lorens Olivije, Majls Dejvis, Vivijen Li, Robert De Niro, Kirk Daglas, Žan Pol Sartr, Elizabet Tejlor, Romi Šnajder, Orson Vels i mnogi drugi..

Povezana vest:  Nov izgled Bele kuće: Trampov Ovalni kabinet postao zlatan

Ne zaboravljajući istoriju i ne zapostavljajući tradiciju, Klub književnika u novoj deceniji donosi novitete. Ima novog šefa kuhinje, mladog kuvara Branka Kisića, sa besprekornom biografijom, a koji posle iskustva u brojnim internacionalnim restoranima, želi da postavi ovo kultno mesto u centar interesovanja Beograđana ali i turista, kojih će, nadamo se, uskoro biti.

Ovo važno kulturno mesto više od 70 godina postoji u centru Beograda, i menja se zajedno sa Beogradom, ne gubeći na autentičnosti.

Povezana vest:  Doncafé praznični paket samo za tebe!

Novi koncept ovog poznatog beogradskog retorana na meniju je već od juče,od 4. maja 2020, kada je ponovo otvoren, a zvanično lansiranje novog koncepta Kluba književnika planirano je za jun, kada će i jedna od najvećih i najlepših bašti u gradu biti u punom sjaju.

I posle dvomesečnog karantina, prava je prilika da posetite Klub književnika i proverite šta je na meniju.

Povezana vest:  Održana 44.sednica Fonda za mlade talente