Kompanija Nestlé, u skladu sa svojim globalnim ciljem da inspiriše ljude da žive zdravim životom, a naročito decu, svim roditeljima u Srbiji i njihovim mališanima omogućila je da na zabavan način uče o zdravim prehrambenim navikama kroz projekat ZdravoKlopajmo koji je deo šireg programa ZdravoRastimo.

Svedoci smo da je proteklih godina neuravnotežena ishrana svih nas postala globalni problem društva u kojem živimo. Porcije hrane se sve više povećavaju, a nutritivna vrednost neretko izostane, što može dovesti do brojnih posledica po naše zdravlje.

Povezana vest:  Uz novi mt:s PRVA Droid paket besplatno i ekskluzivno zavirite u svet Prve srpske televizije (FOTO)

Kako bi promenila trenutnu situaciju, Nestlé nastoji da inspiriše ljude da žive zdravim životom, naročito decu, jer detinjstvo je period intenzivnog rasta i razvoja u kome je potrebno obezbediti odgovarajući unos energije. Zato je u tom periodu važno podsticati formiranje zdravih životnih navika u domenu pravilne ishrane i fizičke aktivnosti. To doprinosi da se zaštiti i unapredi zdravlje, spreči nastanak poremećaja, oboljenja i stanja koja su u neposrednoj vezi sa nepravilnom ishranom i fizičkom neaktivnošću.

Povezana vest:  Nova tehnička oprema i dodatna obuka za romske zdravstvene medijatorke

Uz projekat ZdravoKlopajmo to nikada nije bilo lakše, a dizajniran je tako da pokaže koliko je jednostavno upravljati porcijama, a posebno izbalansirati nutritivnu vrednost obroka. Poznato je da mališani kroz igru i kreativnost lakše usvajaju znanja i navike. Baš zato, kroz ZdravoKlopajmo projekat možete preuzeti malu bojanku za mališane, pripremiti bojice i flomastere, i zajedno obojiti krug zdravih namirnica.

Nestlé je pripremio i grafikon koji roditeljima i njihovoj deci može da pomogne da saznaju šta je to najbitnije za zdravo odrastanje. Dodatno, tu je i zanimljiva igrica uz pomoć koje naši najmlađi na lak način mogu da se upoznaju sa zdravim navikama.

Povezana vest:  Kajakašica Olivera Moldovan i rvač Aleksandar Maksimović pripremali su "Obroke za šampione" u MAXI supermarketima

Jedan od osnovnih ciljeva kojima se kompanija Nestlé – svetski lider u proizvodnji hrane i pića – vodi jeste unapređenje kvaliteta života i doprinos zdravijoj budućnosti pojedinaca i porodica i upravo zbog toga je projekat ZdravoKlopajmo nastao jer zdravlje nema alternativu.