Tradicionalna manifestacija „Noć knjige“, 22. po redu, počela je danas i trajaće tri dana u knjižarama širom Srbije, a najtraženije knjige za sada su „Sunčeva sestra“ Lusinde Rajli, „Srpske zemlje pre Nemanjića“ Marka Aleksića, „Nesreća bez želja“ Petera Handkea, kazala je Tanjugu Tanja Vučković iz izdavačke kuće „Laguna“ koja je organizator manifestacije.

Vučković napominje da „Noć knjige“ uobičajno karakterišu ozbiljni popusti od 25 posto za jednu Laguninu knjigu do 40 procenata za 4 ili više Laguninih izdanja

Povezana vest:  Izum koji usrećuje decu već 40 godina

„Brinemo o zdravlju čitalaca i zaposlenih u knjižarama jer treba biti oprezan zbog pandemije virusa Covid 19. Verujem da ćemo svi zajedno uživati u manifestacije“, kazala je Vučković.

Pisac Stefan Tićmi kaže da je divna prilika za čitaoce da „prokopaju“ književnost i nađu neku knjigu za sebe.

„Radujem se susretu sa čitaocima, ali se nadam da mi neće postavljati pitanja kao jedan mališan u Vranju: A ti ženjen li si?. Siguran sam da će biti više pitanja o mojoj novoj knjizi „Kaput od mahovine“.

Povezana vest:  Iskoristite Liscinu prolećnu priliku

Kako bi se izbegle gužve, posetioci mogu da dođu u knjižare danas i u subotu do 23 sata, sutra od 9 do 23 sata i u nedelju od devet do 21 sat.

U akciji učestvuju brojni izdavači čije knjige mogu da se kupe po nižim cenama.

Najavljujući juče ovu smotru, „Laguna“ je predstavila nove knjige domaće i svetske književnosti: roman o preplitanju novinarskog posla sa političkim interesima „Sloboda govora“ Vladana Matijevića, „Srpsko pravoslavlje“ Momčila Petrovića i Slobodana Reljića, pesme za decu „Medved Rajko i pčela Darko“ Andrije Miloševića, roman o rasnoj segregaciji na američkom Jugu „Momci iz Nikla“ dobitnika Pulicerove nagrade Kolsona Vajtheda, triler „Jedini svedok“ Tese Geritsen, naučnofantastični roman „Cena radosti“ Stivena Eriksona, „Sedam sestara“ Lusinde Rajli, roman „Broj 10“ autorke tinejdž serijala „Noćna škola“ K. Dž. Doerti.

Povezana vest:  Prava istina o pet čestih mitova o zdravoj ishrani

U subotu od 17 časova u knjižaru „Delfi SKC“ dolaze Branko Miloradović, Oto Oltvanji, Andrija Milošević, Nenad Novak Stefanović, Vlada Arsić, Vanja Bulić, Dušan Vesić, Goran Skrobonja i Marko Vidojković.