U poslednjih nekoliko nedelja povećan je broj porudžbina koje je kompanija Hisense Gorenje dobila za avgust, septembar i oktobar. Veći broj porudžbina dobra je vest za kompaniju i njene zaposlene, kao i rezultat brojnih blagovremenih mera koje je rukovodstvo preduzelo kako bi ojačalo poslovanje, prilagodilo se situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa i poboljšalo poslovne rezultate. Sve ove mere su rezultirale pozitivnim preokretom, jer je jun bio prvi profitabilni mesec u ovoj godini.

Povezana vest:  Predstava „Mala Sirena“

Fabrika u Valjevu, kao centar za proizvodnju rashladne tehnike Hisense Gorenja za Evropu, beleži rast broja porudžbina u ovim mesecima. Ova fabrika je početkom marta počela sa proizvodnjom nove generacije frižidera, koju odlikuje savremena tehnologija upakovana u moderan dizajn, za kojima vlada veliko interesovanje naročito sa područja zemalja EU – Češke, Francuske, Danske, Nemačke, a među deset najvećih kupaca našla se i Rusija.

Ipak, zbog ekonomskih posledica pandemije i drugog talasa virusa Covid-19, polugodišnji poslovni rezultat ostao je negativan, a tržišni uslovi neizvesni i nestabilni. Ni kompanija ni šire poslovno okruženje se nikada nisu suočili sa tako nepredvidivim i brzo promenljivim okolnostima, čije se trajanje ne može predvideti. Zbog toga kompanija mora nastaviti sa sprovođenjem svih mera za jačanje poslovanja i dalje brzo reagovanje na promene u poslovnom okruženju.

Povezana vest:  Modna revija Lisca za proleće-leto 2023: Hedonizam, ljubav i buntovništvo

Menadžment Hisense Gorenje je u poslednja dva meseca bio fokusiran na povećanje prodaje, ubrzanje online prodaje i e-trgovine, kao i na menjanje poslovnih modela, smanjivanje troškova i povećanje efikasnosti proizvodnje.

Sve ove operativne promene su od suštinskog značaja za dugoročni opstanak kompanije i očuvanje radnih mesta u trenutnim nepredvidivim i potpuno novim okolnostima prouzrokovanim pandemijom koronavirusa, a sa kojima se globalna ekonomija suočava. Kompanija je odlučna da zadrži pozitivan trend i u narednim mesecima nastavljajući da se fokusira na kupce, proizvode i ukupnu odličnost u radu.

Povezana vest:  Spektakularno zatvaranje Serbia Fashion Weeka