Sa školom ŠOSO “Anton Skala” u Staroj Pazovi zaključen je ugovor o donaciji za nabavku nastavnih sredstava ,,Interaktivne 3D učionice za rad u školi i u virtuelnom okruženju za učenje na daljinu”. Sredstva za unapređenje nastave donacija su Mađarske firme Smart Energy Investment, sa ciljem da se olaška pristup učenju deci sa smetnjama u razvoju kroz unapređenu tehnologiju koja odgovara potrebama obrazovanja u 21. veku.

Donaciji su prisustvovali ambasador Mađarske u Srbiji Dr. Attila Pintér, počasni konzul Mađarske u Srbiji Nemanja Milutinović, predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i direktor firme Smart Energy Investment Obrad Tadić.

Ambasador Mađarske u Srbiji Attila Pintér naglasio je da Mađarska država prati potrebe građana, a naročito najmlađih i dodao ,,Nadamo se da je ovo prva u nizu donacija koja može da omogući savremen pristup učenju. Sva deca imaju pravo na kvalietno učenje i verujemo  se da će im ova donacija pomoći u tome,, naglašava ambasador Pintér. Ponosni smo što firme iz Mađarske pokazuju društvenu odgovornost i solidarnost u Srbiji i svakim danom na delu dokazuju srpsko-mađarsko partnerstvo.

Povezana vest:  Ujednačen kvalitet i savršen ukus kafe u vašim domovima

,,Ova akcija je još jedan pokazatelj odličnih odnosa Srbije i Mađarske. Velika solidarnost i društvena odgovornost krase pre svegaozbiljne kompanije, a mi se zahvaljujemo na razumevanju i pridavanju na značaju ovakvih akcija. Mađarski investitori su pokazali veliku zainteresovanost za ulaganje u Srbiju i mi ih pozivamo da budu brojniji u narednom periodu,, istakao je Nemanja Milutinović počasni kozul Mađarske u Srbiji.

,,U izazovnim vremena kojima smo svedoci, kao i uvek krizama, međusobno razumevanje, solidarnost i parnertstvo na delu je više nego potrebno. Ovo su načela kojih se kompanija SEI pridržava u svakodnevnom poslovanju,  te je rukovođena njima odlučila da ovom donacijom da doprinos da se olakša i unapredi praćenje nastave učenicima škole Anton Skala. Mi smo partneri sa opštinom Stara Pazova, a partneri na delu koji pokazuju da međusobnom brigom i partnerskim odnosom možemo prevazići sve izazove i da u vremenu kada je ceo svet uplašen i okrenut sebi ne smemo zanemariti najranjivije socijalne grupe. Pozivamo sve partnere i prijatelje da slede naš primer i uključe se, kako bi ovo bila trajna akcija, a ne jedinstven događaj,, rekao je Obrad Tadić direktor firme Smart Energy Investment.

Povezana vest:  Još 20 računarskih kabineta za osnovce širom Srbije

,,Naši privatni partneri pored investicije u komunalnu delatnost javnog osvetljenja u našoj opštini dokazuju da su istinski partneri naše sredine i ovim donatorskim gestom“ izjavio je predsednik opštine Đorđe Radinović.

Zahvaljujući interaktivnom pristupu nastavi koji je omogućen putem 3D učionice, nastava će za učenike biti zanimljivija i učinkovitija, objašnjava direktorka ŠOSO ,Anton Skala” Tanja Todorović. ,,Deca mogu da budu u učionici i kod kuće putem online nastave, a nastavnici mogu da pripreme nastavne lekcije i u nekoliko jednostavnih koraka od elektronskih udžbenika mogu da naprave interaktivne knjige i dopune ih crtezima, obrazovnim video i audio snimcima, kao i interaktivnim zadacima. Na ovaj način može da se pratio napredak u radu, a u skladu sa ishodima definisanim IOP2. Hvala firmi Smart Energy Investment na ovoj značajnoj donaciji“ dodala je Todorović.

Povezana vest:  Exit ujedinjuje Balkan kroz kreativne industrije

AT Interaktivna 3D učionica raspolaže sa 130 različitih interaktivnih projekcija među kojima se pod prostorije pretvara u površinu za rad, učenje, zabavu, fokusiranje pažnje, vežbe koordinacije motorike. Zidovi učionice su osetljivi na dodir i predstavljaju sredstvo za nastavu, a nastavnik predaje pomoću najmodernije tehnike prikaza nastavnih jedinica.  Lekcije se prenose interaktivnim sadržajem gde su slike, video materijali kompjuteski generisani 3D prikazima i sve to uz mogućnost korišćenja 3D naočara, gde učenici dobijaju i treću dimenziju projekcije uz mogućnost dodira i upravljanja materijalom.