Grad Beč je raspisao konkurs za partnere programskog dela festivala FOTO WIEN koji će se održati od 10. do 28. marta 2021. godine.

Drugo izdanje festivala „FOTO WIEN“ održaće se od 10. do 28. marta 2021. godine u Beču. U okviru festivala biće organizovane izložbe, podijumske diskusije, radionice, nagrada za najbolju fotografiju kao i razgovori sa umetnicima iz Austrije i sveta. Događaj ima za cilj da doprinese vidljivosti fotografske scene, a svi zainteresovani muzeji, galerije i umetničke sale su pozvani da se pridruže konkursu.

Povezana vest:  Stvorena najveća medijska kuća na zapadnom Balkanu

Dve teme čine središte manifestacije: prva je „Fotografkinje u fokusu“ sa ciljem da se tematizuje nedostatak ravnoteže između muškaraca i žena i da se doprinos žena na ovom polju učini vidljivim, a druga je drugačiji pogled na prirodu i pejzaž „Rethinking Nature / Rethinking Landscape“ sa osvrtom na aktuelnu situaciju u svetu kada su u pitanju ekologija i zaštita životne sredine.

Povezana vest:  Pampers Unicef slavi svoj deseti rođendan sa željom da eliminiše neonatalni tetanus

Prilikom slanja projekata potrebno je tematski naznačiti za koju temu se partneri programa prijavljuju. Rok za predaju projekata otvoren je do 1. septembra 2020. godine.

Više informacija:

https://www.fotowien.at/en/

PHOTO: Klaus Pichler, Piece of Evidence No.42, 2020 © Klaus Pichler