Beograd_docek_2011U Beogradu proslavljen doček Nove godine

 

Uz vatromet i nastup Bajage i instruktora, Beograđani i gosti glavnog grada dočekali su novu 2011. na platou ispred Doma Narodne skupštine, na minus osam stepeni celzijusa.

Više hiljada posetilaca koncerta „Pozovi Beograd 011“, je raspoloženo pobedilo zimu i raspevano dočekalo Novu godinu, a pored platoa ispred skupštinskog zdanja dolazak nove 2011. godine je burno proslavljen i na masovnim dočecima u Beogradskoj Areni i Sava centru.

Na koncertu su, pored Bajage i instruktora, učestovali i Vlada Divljan i NVO, Piloti, Bajaga i instruktori, Partibrejkersi i „Svi na pod“ i „Zemlja gruva“. Koncert i vatromet Beograđanima je priredila Skupština grada.

Povezana vest:  FHM: Rozi Hantington-Vajtli najseksipilnija žena na svetu

Atmosfera na beogradskim ulicama je praznična. Ogranizovani vatromet je počeo deset minuta pre ponoći, a građani u kolonama pristižu u centar grada da uz muziku proslave dolazak 2011. Dolazak Nove godine, građani obeležavaju petardama i drugim pirotehničkim sredstvima.

Da su prethodne najave iz Turističke organizacije Beograda o velikom broju stranih gostiju Beograda „na mestu“, potvrđuje i činjenica da prestoničkim ulicama ođekuju engleski, ruski, slovenački drugi jezici isto koliko i srpski.

Povezana vest:  Pregradna brana za odbranu od ambalažnog otpada koju je postavila kompanija Sekopak sprečila ekološki problem

Među gostima, prema očekivanjima, ima najviše Slovenaca, koji već tradicionalno zimske i letnje odmore koriste za posetu Srbiji.

-Već nekoliko puta smo bili u Beogradu i Novom Sadu, a prvi put smo ovde za doček Nove godine. Srbija je ok, svi u Sloveniji već znaju da je u Beogradu fino – izjavio Rej iz slovenačkih Domžala.

Da novogodišnja noć protiče mirno i praznično, potvrđeno je i u nadležnim službama, koje do ponoći nisu imale previše posla.

Povezana vest:  Koliko imamo poverenja na internetu?

Kako je rečeno u Hitnoj pomoći, osim dežurstava po pet medicinskih ekipa na koncertima ispred Doma Narodne skupštine i Beogradske arene, uz nekoliko pojedinačnih dežurstava na

ražličitim gradskim lokacijama, ta služba večeras nije imala previše posla, iako je istaknuto da je još uvek rano za očekivanje većih poziva.

Ništa više posla večeras nije imala ni imala ni dežurna vatrogasna brigada, u kojoj je rečeno da, izuzev pritužbi građana zbog zapaljenih kontejnera i pucnjave petardi, novogodišnje veče protiče mirno.