Suzana Perić, modna kreatorka i glavna i odgovorna urednica magazina Bazar, dobitnica je nagrade za poslovnu ženu godine, Business Women Awards 2020. Ovo je za nju drugo priznanje zaredom, prethodno je osvojila u 2019. godini.  Nagrada se dodeljuje ženama koje poseduju talenat i doprinose kulturnoj i ekonomskoj zajednici. Priznanje je dodeljeno u hotelu Hajat u Beogradu, 9. septembra 2020. godine. Među dobitnicama se nalaze žene koje su ostvarile značajne rezultate u prethodnom periodu.

Suzana Perić je najpoznatiji modni dizajner Srbije i Balkana, dobitnica brojnih nagrada u inostranstvu i zemlji, a takođe je i predsednica Sekcije za žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije. Suzana je 1999. godine diplomirala dizajn na jednoj od najprestižnijih evropskih škola mode, Akademiji mode i dizajna  AMD u Dizeldorfu gde joj je predavač bio čuveni Karl Lagerfeld.

Povezana vest:  Parfe – novi omiljeni Frikom sladoled u čašici

Na području Balkana, Suzana Perić je prisutna od 1999. godine kada je sa svojom prvom kolekcijom imala izuzetno zapaženu reviju na 9. Beogradskom Fashion Weeku. Od tada kontinuirano i aktivno predstavlja svoje kolekcije u okviru Serbia Fashion Week-a i drugih nedelja mode, kao i samostalno. Njen rad i revije izazivaju izuzetnu medijsku pažnju i pozitivne komentare.

Povezana vest:  Ko su istraživači 5. Noći istraživača?

Nagradu za najbolju dizajnersku kolekciju dobila je 2007. godine, kao i priznanje grada Beograda – Beogradske zanatske komore.  Suzana Perić održala je zapažene revije na Berlinskom Fashion Week-u 2008. i 2009. godine, kao i na Milano Fashion Week-u 2019. i 2020. godine gde je dve godine zaredom osvojila nagradu za najboljeg internacionalnog dizajnera.

Revije Suzane Perić nalaze se na najgledanijem modnom kanalu na YouTube mreži “Fashion Channel”, sa preko milion i po pretplatnika, čime je Suzana Perić svrstana među najbolje svetske dizajnere na toj platformi.

Povezana vest:  Podravka - prehrambeni brend broj jedan u regionu

Pored dizajnerskog rada, Suzana je aktivna u podsticanju ženskog preduzetništva, u radu u medijima i u humanitarnom radu: predsednica je sekcije za žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije, glavna i odgovorna urednica najstarijeg magazina za žene na Balkanu, “Bazar”, a pre svega je tvorac i organizator humanitarnih radionica “Deca pomažu deci” koje na kreativan način promovišu inkluziju i pomažu kreativnom izražavanju dece sa posebnim potrebama.

Suzana je jedini modni kreator na Balkanu koji ima i svoju online platformu – Masterclass  za edukaciju o modnom dizajnu, na srpskom jeziku.

PHOTO: Irina Duplevskaja