Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero je uzeo učešće u ovogodišnjem projektu Climate Action Project koji ima za cilj da se kroz obrazovanje utiče na ponašanje dece/učenika i način razmišljanja društva u vezi sa klimatskim promenama i njihovim uticajem na životnu sredinuProjekat podstiče razvijanje veština poput kreativnosti, empatije, rešavanja problema u stvarnom svetu, saradnje i kritičkog razmišljanja.

Climate Action Project  je pokrenut u oktobru 2020. godine i trajaće 6 nedelja. U njemu učestvuje preko 200.000 dece iz 120 zemalja širom sveta. U saradnji sa WWF-om i NASA-om, podržali su ga Jane Goodall, predsednik Higgins, Kumi Naidoo, UN fondacija, naučnici i mnogobrojne javne ličnosti. O njemu su izveštavali mediji iz 45 zemalja, uključujući BBC, CNN i National Geographic.

Povezana vest:  Više od 1600 radova iz celog sveta prijavljeno na 5. BUDI

Tokom realizacije ovog projekta deca iz Predškolske ustanove Kreativno pero biće u stalnoj virtuelnoj interakciji sa učenicima osnovne škole, a u petoj nedelji projekta učenici Gimnazije Kreativno pero će predstaviti svoja znanja i razmeniti iskustva sa svim mlađim učenicima obrazovnog sistemaDeca i učenici Kreativnog pera će istraživati, diskutovati, stvarati, zabavljati se, povezivati se, predstavljati i deliti svoja otkrića putem nedeljnih video zapisa sa decom širom sveta i time učestvovati u rešavanju jednog od najvažnijih svetskih izazova – klimatskih promena.

Povezana vest:  NESVAKIDAŠNJE MODNE KOMBINACIJE NA „CONTRASTYLE" REVIJI U UŠĆU

U poslednjoj nedelji projekta, svako dete će imati priliku da opiše ili pokaže svoj doprinos projektu. Kako je veoma važno podići svest o globalnom zagrevanju i klimatskim promenama, VOS Kreativno pero nastaviće da podstiče decu da uče o zaštiti životne sredine, kao i na koji način da joj doprinesu. Nadovezujući se na pomenuti globalni projekat, VOS Kreativno pero se uključio i u inicijativu Plant A Tree. JKP Srbije šume  će tom prilikom, u saradnji sa Kreativnim perom, organizovati eko-radionicu i Kreativnom peru donirati sadnice koje će biti zasađene u školskom dvorištu.

Povezana vest:  Beč: Evropski projekat za očuvanje kečige u Dunavu