Prvo digitalno izdanje Perwoll Fashion Week-a otvoreno je sinoć emitovanjem specijalnog video materijala pod simboličnim nazivom Opening Act. Na ovaj način najavljen je sadržaj projekta u okviru kojeg će se do 7. novembra emitovati različiti video formati dizajnerskih revija, održavati društveno odgovorne akcije i paneli i promovisati najmlađi talenti iz sveta mode.

Zatim je otvorena izložba fotografija RISE UP Nemanje Vojinovićapoznatijeg kao Sky Photpgraphy. Nemanja je pobednik konkursa BFW Instashot na prethodnom Fashion Week-u i ovom pobedničkom izložbom nastavlja se promovisanje mladih umetnika, što je jedan od glavnih ciljeva projekta. Izložbenu  postavku je moguće pogledati u galeriji Ozon u okviru  Dorćol Paltza  do 3. novembra.

Povezana vest:  UZ DOBAR RITAM SA UNIQA OSIGURANJEM DO CILJA

Nakon toga usledilo je emitovanje specijalnog filma o projektu Beli dan u kom je nematerijalno kulturno nasleđe inspiracija, a koji se pokazao i kao odličan primer kulturne diplomatije. Nakon nastupa u Galeriji Progres na prethodnom Fashion Week-u i izložbe u Parizu u Kulturnom centru Srbije, projekat je dobio i nagradu za najbolji tim-projekat na Ljubljanskom mesecu dizajna u okviru ceremonije BIG SEE AWARD 2020! U projektu učestvuju višestruko nagrađivane modne dizajnerke Sonja Krstić, Aleksandra Lalić, Nevena Ivanović, Ana Trošić Trajković baveći se interpretacijom nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije kroz savremeni modni (primenjeno)umetnički izraz. Radovi pomenutih dizajnerki u okviru Perwoll Fashion Week-a sada su izloženi u izlozima Francuskog instituta u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Povezana vest:  Najmlađi posetioci Delta Cityja uživali u modnoj reviji i lutkarskom pozorištu

Atraktivne programe koji će večeras biti predstavljeni možete pratiti u realnom vremenu, takoreći iz prvog reda, putem društvenih mreža projekta ili jednostavnim skeniranjem QR kodova, koji su u u saopštenju u prilogu mejla.

PHOTO: Đorđe Tomić i Nemanja Vojnović