Od trenutka kada se u etru začula pesma Zdravka Čolića „Malo pojačaj radio“, počela je da se ispisuje istorija medija koji se voli. Tokom svih ovih godina Naxi radio je naklonost publike stekao spajajući ljubav prema radiju i domaćoj pop muzici iz celog regiona, vodeći se uvek kvalitetom i pomeranjem granica, kako u tehnološkom, tako i programskom smislu, čime je dokazao da „muzika ne poznaje granice“, a da je recept za trajnost, uspeh i velike rezultate uvek sačinjen od ljubavi.

Naxi radio se od osnivanja do danas zadržao među liderima lokalne i regionalne radijske scene, uvodeći brojne inovacije u svom poslovanju, uspostavljajući standarde i prateći svetske trendove. Danas, Naxi radio je deo Naxi Media Mix-a, koji, pored Naxi radija obuhvata Naxi Digital (prvu mrežu digitalnih radio stanica u Srbiji), Naxi portal i razvijene platforme na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter. Uz to, deo portfolija brenda „Naxi“ su i Radio IN, Nostalgija, TOP FM, dok je 2015. godine predstavljen Naxi Nacional, najveća radijska mreža u Srbiji.

Povezana vest:  Grčka firma kupuje 49 odsto beogradske televizije Foks

Naxi radio je 2011. godine započeo sa dodeljivanjem najznačajnije radijske nagrada kod nas „Naxi zvezda“. Ovo priznanje za najbolju domaću pop muzikiu po izboru slušalaca, dodeljuje se u šest kategorija: pesma godine, album godine, pevač godine, pevačica godine, koncert godine i muzička saradnja godine. Nagrada je nastala sa ciljem da podstakne kreativni rad muzičkih stvaralaca, a na osnovu odluke uredničkog kolegijuma Naxi radija dodeljuje se i još dva važna priznanja: „Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici“ i „Naxi zvezda za sva vremena“.

Povezana vest:  Prvi regionalni master program posvećen kreiranju tv serija

Na svom dosadašnjem putu Naxi radio je ostvario značajne uspehe, ali se najviše ponosi ljubavlju i prijateljstvom koje neguje sa svojim slusaocima i saradnicama. Uz najbolju domaću muziku, glas Naxi radija i pozitivna atmosfera prenosi se preko voditelja, koji su povodom ovog važnog datuma sa slušaocima podelili ono što za njih predstavlja radio:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naxi Radio (@naxiradio)

Značajni datumi se obeležavaju  sa prijateljima, pa su na našu adresu ovom prilikom pristigle brojne čestitke i lepe želje iz celog regiona:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naxi Radio (@naxiradio)

Povodom 26. rođendana, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija izjavila je da je srećna što ljubav između radija i slušalaca nikada nije bila snažnija:

Povezana vest:  Mladi bez roditeljskog staranja iz Zaječara, Jagodine, Barajeva i Beograda posetili Narodnu skupštinu i Palić

– Već dvadsetšest godina vezuju nas ljubav i prijateljstvo. Iako će ove godine izostati velika proslava za naše saradnika i prijatelje, srećna sam što smo nikad snažnije povezani sa našim slušaocima. Njima smo poklonili mesec novembar, i pripremili im brojne poklone i najbolju muziku. Zajedno smo svakog dana, svakog minuta i srećna sam što je Naxi uvek u srcu svojih slušalaca – rekla je Maja Rakovic.