Predsednik udruženja „Kraljevina Srbija“, koje radi pod pokroviteljstvom Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra, Saša Sušić i članovi ove organizacije podelili su tokom vikenda pakete pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, u vrednosti od više od 1.700.000 dinara (18.000 dolara). Pomoć ugroženim porodicama u optišini Ranilug i narodnoj kuhinji „Majka devet Jugovića“ u Gnjilanu,  obezbedila je Fondacija Princeze Katarine, Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago i udruženje „Kraljevina Srbija“.

Paketi pomoći za porodice sastoje se od osnovnih životnih namirnica (brašno, ulje, šećer, so, testenina, pirinač, pasulj), konzervirane hrane i čajeva, kao i od sredstava za higijenu (deterdžent za pranje veša, šamponi..). Ugroženim porodica u ovoj kosovskoj opštini obezbeđeni su i ćebići, kape, šalovi i čarape, koji će im olakšati zimske dane. Svaka porodica dobila je i pakovanje epidemioloških maski kao i gelove za suvo pranje ruku.

Povezana vest:  CONVERSE U KREATIVNOJ AKCIJI OVOG PROLEĆA

Takođe, deca iz ugroženih porodica dobila su na poklon i rančeve sa školskim priborom (sveske, olovke, bojice) i higijenski paket  koji sadrži sapune, četkice i paste za zube, kao i gel za suvo pranje ruku.

Fondacija Princeze Katarine i Lajflajn Čikago obezbedili su i slatke pakete za decu, kao i plišane igračke za najmlađe.  

Današnjoj zajedničkoj akciji Fonda Princeze Katarine, humanitarne organizacije Lajflajn Čikago i udruženja „Kraljevina Srbija“, obradovala su se i deca iz dve osnovne škole: „Veljko Dugošević“ iz Raniluga i „Trajko Perić“ iz Velikog Ropotova , kao i deca iz vrtića „Pčelica Maja“ u Velikom Ropotovu. Za sve njih obezbeđeni su slatki paketi, za školarce i rančevi i školski pribor, dok su se najmlađi obradovali brojnim igračkama i priboru za crtanje.

Povezana vest:  Podeli dobre vibracije!

Zahvaljujući ovoj akciji, Narodnoj kuhinji „Majka devet Jugovića“ obezbeđena je velika količina osnovnih namirnica koje su im bile preko potrebne.