Centar za zaštitu životinja u Beču „TierQuarTier Wien“ brine se o odbeglim, naupštenim i oduzetim životinjama od 2015. godine. Ovaj azil za životinje raspolaže površinom od 9.700 kvadratnih metara i može privremeno da primi do 150 pasa, 300 mačaka i stotine malih životinja kao što su zečevi, zamorci i hrčci. U toku svog boravka u azilu životinje dobijaju odgovarajuću veterinarsku negu i brigu, sve dok se za njih ne pronađe novi dom.

Povezana vest:  Pubertelije isključe mozak kada im roditelji "popuju"

Na internet stranici centra mogu se naći opisi i fotografije svih životinja koje se trenutno nalaze u azilu. Cilj centra jeste da obezbedi životinjama boravak u azilu bez stresa i da ih što bolje pripremi za njihov novi dom. Iz tog razloga nije moguće videti životinje. One se predstavljaju samo onima koji su zaista zainteresovani da udome neku od njih.

Povezana vest:  Karo začinjen cvećem

Od osnivanja centra 2015. godine do sada udomljeno je 9.300 životinja, dok je 3.200 izgubljenih ljubimaca vraćeno svojim vlasnicima. „Ove cifre su dokaz angažovanosti zaposlenih u centru“, izjavio je Jirgen Černohorski, član gadskog veća zadužen za zaštitu životinja, povodom 6. rođendana bečkog azila.

Prilikom izgradnje centra uzeti su u obzir ne samo aspekti značajni za zaštitu životinja, već i za životnu sredinu. Nedaleko od azila nalazi se deponija Rautenveg koja proizvodi godišnju potrošnju struje za 3.000 bečkih domaćinstava i snabdeva „TierQuartTier Wien“ zelenom strujom neophodnom za rad centra.

Povezana vest:  Festival SLADAK ŽIVOT 25. i 26. maja u Domu omladine Beograda

PHOTO: TierQuarTier