Projekat InnoSchool se finansira iz sredstava Evropske unije u okviru Transnacionalnog programa Dunav i sprovodi se u devet evropskih država. Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd realizuje projekat u Srbiji,  uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao pridruženog strateškog partnera.

InnoSchool Program učenja o socijalnom preduzetništvu (ILS) razvijen je u okviru projekta sa ciljem povećanog angažovanja mladih u oblasti socijalnih inovacija i preduzetništva. Ovaj Program je u prvoj polovini školske 2020/2021. godine uspešno pilotiran u deset beogradskih srednjih škola radi merenja njegovog uticaja na sticanje novih znanja u oblasti socijalnog preduzetništva i podsticanje kreativnosti učenika za iznalaženjem inovativnih rešenja za aktuelne probleme u društvu.

Povezana vest:  Black George na Guarana foam festu

ILS je savremeni nastavni alat i sastoji od nekoliko celina, od kojih je najzanimljivija digitalna InnoSchool ozbiljna igrica. Ona se igra na računaru, telefonu ili tabletu, predstavlja kombinaciju nastave koja se odvija na času i učenja na daljinu, obrazovnog je karaktera, ali sadrži i elemente iskustvenog učenja i zabave, što je čini zanimljivom i atraktivnom za učenike. Najvažniju ulogu u primeni ovog alata imaju nastavnici, koji svoje đake uvode u svet socijalnog preduzetništva i uče ih kako da  osmisle svoje poslovne ideje i aktivnosti i uspešno reše jedan od uočenih društvenih problema iz okruženja. Igrica podrazumeva rad i učenje u okviru učeničkih timova, što dodatno razvija veštine delegiranja, donošenja odluka, zajedničkog rada, komunikacije i prezentacije. Potpuno je besplatna, a cilj projekta je da bude na raspolaganju svim srednjim školama na teritoriji Srbije.

Pogledajte šta su učenici i nastavnici rekli o ILS pilot Programu i igrici:

 Utisci učenika i nastavnika o InnoSchool Programu učenja o socijalnom preduzetništvu (ILS-u) – YouTube

Povezana vest:  Jedna pčela za svakog stanovnika Beča