Umro Erik Sigal pisac Ljubavne priče 

love-storyAmerički profesor književnosti i scenarista Erik Sigal (Erich Segal), koji je svetsku slavu stekao romanom „Ljubavna priča“, umro je u 73. godini od srčanog udara, saopštila je njegova ćerka. 
Frančeska Sigal (Francesca) je navela da je njen otac umro u nedelju, u svom domu u Londonu i da je sahranjen u utorak, prenele su agencije. 
Piščeva ćerka je dodala je on poslednjih 25 godina bolovao od Parkinsonove bolesti. 
Erik Sigal je predavao na univerzitetu Jejl kad je napisao „Ljubavnu priču“ po kojoj je 1970. snimljen filmski hit u kojem su igrali Rajan O’Nil (Ryan O’Neal) i Ali Makgro (MacGraw). 
To je priča o Oliveru, studentu iz dobrostojeće porodice koji se, uprkos protivljenju oca, ženi Dženifer (Jennifer), devojkom skromnog porekla koja ubrzo umire od leukemije. Tragedija potom zbližava oca i sina. 
Film je imao sedam nominacija za Oskare – uključujući one za najbolji film, Sigal za scenario, za režiju i glavne uloge, ali je dobio samo jednu pozlaćenu statuetu – za muziku koju je napisao Henri Mansini (Henry Mancini). 
Frančeska Sigal je u jednom tekstu objavljenom 2008. ispričala kako je literarni agent njenog oca pokušao da ga odgovori od pisanja „Ljubavne priče“ u strahu da će to uništiti njegovu reputaciju scenariste „mačo“ akcionih filmova. 

Povezana vest:  Šest najčešćih grešaka u ishrani tokom leta