U humanitarnoj akciji „Kilometar poruka“ zaposleni Mobi Banke sakupili su 305 hiljada dinara pomoći za fondaciju Budi Human, koja pomaže u finansiranju lečenja retkih i teških bolesti. Zaposleni Mobi Banke koji su učestvovali na maratonu, polumaratonu ili šetnji zadovoljstva poslali su po jednu SMS poruku na broj 3030 za svaki pređeni kilometar.

Zahvaljujem se kolegama koji su učestvovali u ovoj akciji. Akcije poput ove primer su humanog bankarstva koje mi zagovaramo. Najponosnija sam na maratonce naše banke koji su osmislili ovu akciju i podstakli kolege da učestvuju u maratonu i pomognu onima kojima je to najpotrebnije“, izjavila je Marija Popović, predsednica Izvršnog odbora Mobi Banke.

Povezana vest:  Golaći trčali na Dorćolu!

Na ovogodišnjem Beogradskom maratonu, sa Telenorom kao ekskluzivnim partnerom, učestvovalo je 491 maratonaca i 3043 polumaratonca koji su završili trku.

Prvi put u istoriji maratona umesto trke zadovoljstva održana je šetnja zadovoljstva u duhu podrške osobama sa invaliditetom pod sloganom „Bez barijera“.

„Vodimo računa o zaposlenima i njihovom zdravlju, zato smo i rešili da osmislimo ovu akciju i damo kolegama dodatni razlog da učestvuju u maratonu, a da istovremeno damo makar mali doprinos i pomognemo onima kojima je naša pomoć najpotrebnija“, rekao je Nenad Joksimović iz službe ljudskih resursa Mobi Banke, koji je trku zavšrio za 2:22:37.

Povezana vest:  LIFESTYLE CHOCOLATE - PRVA DOMAĆA FUNKCIONALNA ČOKOLADA– novi proizvod Eugen Chocolate-a iz Novog Sada